Blog neinspirațional

…despre lupta cu morile de vânt

Haina îl face pe om sau omul pe haină?

Vorbeam deunăzi despre străduințele oamenilor de a se diferenția de ceilalți. Ne place teribil să ieșim în evidență uneori, ne place să atragem priviri, ne place să se discute despre cât de cool suntem sau cât de „în trend”. Și asta chiar dacă negăm cu vehemență acest lucru. Ținuta vestimentară este cel mai potrivit domeniu în care să ne putem manifesta în funcție de propria personalitate. Unii mai serioși, alții mai țipători, unii mai vizibili, alții, dimpotrivă, discreți.

Uneori, haina face pe om

În ceea ce mă privește, aleg mereu ceea ce mă face să mă simt comod. Nu vobesc despre momentele când ținuta îți este impusă de un eveniment sau de regulile locului de muncă. Nu știu dacă am un stil care să mă definească, garderoba mea nu abundă în prea multe piese „de colecție”. O pereche de blugi cu un tricou sau pulover, după caz și după condițiile meteo, cu accesorii potrivite care să le scoată din monotonie. Dar dacă e, la o adică, vreo ocazie să devin peste noapte Cenușăreasă…de ce nu?

Ceea ce rămâne, însă, ca notă definitorie, este seriozitatea, fără a o transforma în sobrietate. Pentru că da, (și) haina îl face pe om să pară respectabil, admirabil, apreciabil sau, dimpotrivă.

Desigur, uneori  simțim nevoia să ne destindem, să evadăm din lumea serioasă și să redevenim imaturi, poate să dăm și în mintea copiilor, dacă asta ne face să simțim gustul vieții.

Adică…de ce-ai vrea un tricou personalizat?

1. Pentru că sunt la modă? Nu știu dacă este suficient de convingător un astfel de argument. Știu că sunt destul de căutate astfel de cadouri personalizate. Nu trebuie decât să cunoști destul de bine pe cel căruia urmează să i-l dăruiești (nu de alta, dar ar fi destul de neplăcut să nu nimerești mesajul potrivit!)

2. Pentru că sunt tricouri haioase? Asta da. Eu însămi zâmbesc uneori, mai ales dacă imaginea/textul reflectă o oarecare inteligență în a crea jocul.

PyuOTCY4VL_tricou_alb superblog-probe-sponsori-magazin-de-tricouri

3. Pentru că te fac să te simți iubit/apreciat/ important? Poate da! Îmi amintesc de ultimul tricou cu mesaj pe care l-am primit și care mi-a înseninat ziua de naștere:

4. Pentru că vrei să transmiți o idee? Ei, bine, da! Acesta mi se pare, de departe, cel mai bun motiv. Am văzut tricouri cu mesaje puternice, de impact, astfel că îți este imposibil să uiți ceea ce transmit. Am simțit asta la semi-maraton, când am alergat alături de echipa Invictus sau de alte echipe care s-au înscris tocmai pentru a susține o idee. În esență, despre asta e vorba atunci când ne referim la obiecte personalizate: să reprezinte un brand, să susțină și să promoveze o idee sau un business și, mai ales, să arate profi.

Sau omul face haina? 

Mi-am aruncat privirea peste oferta din magazinul de tricouri online, să văd ce anume mi s-ar potrivi. Dacă ar fi să mă iau după starea de spirit din ultimele două săptămâni (sper să nu iasă cu prelungiri!), cred că ar fi bine să plasez o comandă de tricouri din gama

lRumhbwC0F_tricou_negru

Nu știu dacă multă sau puțină, dar deja încep să mă simt inspirată și creativă! Și dacă tot mi-au dat voie să mă joc, mi-am dat cu presupusul direct acolo pe site. Tshirts? Cu mine????

Untitled

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

O probă provocatoare în competiția SuperBlog2015, de la Tshirts – tricouri personalizate. 

Imaginile sunt preluate din arhiva personală și de pe https://www.facebook.com/Semimarathon-BACAU-1616182608654827/.

14 răspunsuri la „Haina îl face pe om sau omul pe haină?

  1. illusion octombrie 17, 2015 la 9:20 am

    Cred că răspunsul e și-și! (Fain articol)

    Apreciază

  2. vavaly octombrie 17, 2015 la 12:34 pm

    cel mai fain tricou personalizat e cel pe care copilul isi aseaza manutele pline de ciocolata. doar ca noi, ca niste mame grijulii ce suntem, ne grabim sa le spalam. asa ca tot un tricou imprimat ramane de baza. iar tu cu imaginatia ta stii foarte bine sa gasesti ceva potrivit ptr orice moment.

    Apreciat de 1 persoană

    • rudia2014 octombrie 18, 2015 la 8:08 pm

      😆
      Da! Cele personalizate în adevăratul sens al cuvântului sunt cele mai „pentru suflet”! Sora mea făcuse tricouri pictate de ea 🙂
      Mi-a venit o idee apropo de ce ai zis: Am să-i cumpăr un tricou alb și am s=l las să deseneze/decupeze/facă ce vrea pe el!

      Apreciază

  3. Cristina Chifu octombrie 17, 2015 la 2:22 pm

    foarte pretioase tricourile cu autografe.:)

    Apreciat de 1 persoană

  4. ellafairytale octombrie 17, 2015 la 5:07 pm

    Da,clar haina face pe om, foarte interesanta ideea cu tricourile personalizate, imi plac si mie.

    Apreciat de 1 persoană

  5. alma nahe octombrie 18, 2015 la 12:41 pm

    Pentru că omul face tricoul, tricoul nu-l face om! Îl „face”, însă, PE om, că îl poți imprima pe retină, în memorie, ca fiind cumva sau altcumva. Ori deloc. Succes, D’agathă!

    Apreciat de 1 persoană

    • rudia2014 octombrie 18, 2015 la 8:04 pm

      Rudia îți mulțămește! 😀
      Îi drept ce zici! Cu T-shirtu’. Singura mea problemă e că tricoul ar trebui să vorbească despre ceva în locul meu. Și cum eu țin muuult la vorbă…nu mă-ndur să-l las numai pe el! 😆

      Apreciază

  6. Pingback:SuperBlog | Proba 5. Tricouri cu personalitate

Lasă un comentariu

Madmoiselle Sarcastique

Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu!

Paul's Blog

Welcome to my page!

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Kaysha

Catch me on the web!

Roxalee's blah blah blog

I was created to create. Please, go deep.

armonie acvatică

scrieri, scrieri...

opisicaneagra.ro

Opinii inopinate, frânturi de suflet, poezie și jurnalism online

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

DozaDePoezie

"Viaţa este în altă parte" - Milan Kundera

Joramotive de sărit obstacole

echitaţie în aburi de lapte

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi