Blog neinspirațional

…despre lupta cu morile de vânt

Sunt câinii rasiști sau put hoții?

ATENȚIE: Postare-pamflet! Rudia nu-și asumă răspunderea pentru eventualele neplăceri. Lectură nerecomandată ochilor sensibili care duc spre minți și mai sensibile și insinuante!

Vară. Soare. Munte. Trei ingrediente esențiale pentru a obține încântarea maximă. Pensiunea ne primește într-o mini-vacanță care a venit pe neașteptate și pe disperate ne-sperate!

Pătrund pe alee. Ne întâmpină un câine. De fapt, e doar jumătate de câine. Nu știu dacă a avut vreodată și cealaltă jumătate sau dacă a intrat la apă datorită ultimelor evenimente pluviale. Dar foarte prietenos. A dat din coadă, deci numai asta poate să însemne, după cât mai rețin eu din lecțiile despre câini. S-a gudurat a bun-venit și ne-a condus la la ușa gazdei cu privirea unui un valet credincios care-și așteaptă bacșișul. Iar eu ca un client înfumurat care s-a făcut că a uitat să i-l dea. Bacșișul.

Câteva ore mai târziu, la masă. Valetul Câinele și-a cerut insistent „dreptul”. Unul dintre oamenii răi și insensibili care „estem”a încercat să-l alunge, fugărindu-l cu farfuria plină în mână. Deloc înțelept! Câinele-valet a interpretat că i se oferă, în sfârșit, dreptul! Ori o fi fost corigent la limbi străine ori mesajul s-a denaturat pe parcurs. De aici dezamăgirea, astfel că a demisionat din funcție și s-a ascuns sub o bancă, sperând, probabil, că la următorii clienți va găsi mai multă îngăduință.

Alte ore după. Un străin încalcă proprietatea, îngăimând ceva nedefinit:

„- N-aveți ceva de lucru?”

Nu a apucat să pună și semnul întrebării la finalul enunțului, că jumătatea-de-câine-fost-valet s-a năpustit asupra lui. Cel mai probabil involuntar a uitat că demisionase, căci omul îi trezise instinctele cu mirosul lui sau poate culoarea pielii foarte…de la soare.

„-N-aveți ceva de lucru?” repetă ținând un lighean verde drept pavăză, total neasortat cu

  • ținuta prea „dă firmă” pentru scopul vizitei
  • cu tatuajul de pe umărul drept
  • șapca ținută șmecherește pe-o ureche

„-Nu!” i s-a răspuns categoric.

„-A…atunci ceva pentru copilașii mei…Am trei…” (deloc credibil!!!)

Deci da, adevăratul scop al „răscoptului de atâta soare” a ieșit la iveală: scanarea teritoriului pentru „rondul de noapte”!

„-Nu!!!” i s-a răspuns și mai categoric.„ Pleacă!”

A ezitat, nevenindu-i să creadă că replica nu a prins. La nimeni! Așa că a făcut cale-ntoarsă fluturând în continuare ligheanul verde, ca un veritabil Don Quijote, pentru că fostul valet dădea să-i sfâșie pantalonii trei-sferturi de la Mall, trezindu-i-se instinctul de vajnic Charon, păzitor al zidului (de această dată) ne-chinezesc.

La nici cinci minute, pensiunea vecină a fost „atacată” de aceeași arătare. Doar că ei nu aveau câine, astfel că „dânsul” a îndrăznit să avanseze înainte! Act necugetat! Căci a ieșit Femeia!Ligheanul era de acum complet inutil și nici cea de-a doua întrebare nu a mai apucat să o adreseze.

Morala: Dacă n-ai câine, măcar…o Femeie!

_______________________________________________________________________________________

Articolul participă la concursul Moment umoristic, organizat de Cudi & Ketherius.

4 răspunsuri la „Sunt câinii rasiști sau put hoții?

  1. Pingback:Concurs „Moment umoristic” | Dianaticus Cudi

  2. Pingback:Ketherius » moment vesel

  3. Vienela august 13, 2014 la 6:13 am

    A avut mama un boxer. Cel mai bland caine din lume, aproape prostanac de bland ce era. Puteai intra in curtea ei sa o furi cu totul si el nu spunea nimic. Intr-o zi a venit cumnatul meu cu un coleg de serviciu, rrom. Ei bine, intr-o clipa cainele parca a turbat, nu il mai puteam stapani. Sa il manance de viu pe acel baiat si mai multe nu… 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Madmoiselle Sarcastique

Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu!

Paul's Blog

Welcome to my page!

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Kaysha

Catch me on the web!

Roxalee's blah blah blog

I was created to create. Please, go deep.

armonie acvatică

scrieri, scrieri...

opisicaneagra.ro

Opinii inopinate, frânturi de suflet, poezie și jurnalism online

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

DozaDePoezie

"Viaţa este în altă parte" - Milan Kundera

Joramotive de sărit obstacole

echitaţie în aburi de lapte

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi