Blog neinspirațional

…despre lupta cu morile de vânt

Reset. Restart. Renew

Odată cu artificiile de anul nou, se îmbulzesc dorințe, rezoluții, whishlist-uri. Oamenii își iau pixul în mână și se apucă serios de notat: „Voi face asta. Și asta. Dar, neapărat ASTA!” De parcă realizarea dorințelor tale ține de ceasul al doisprezecelea, înainte de bătaia ultimului gong. Atunci și nu mai devreme, nici mai târziu, Doamne ferește!

În realitate, mereu ne punem în minte câte ceva, indiferent de moment. Unele dorințe sunt mai curajoase, altele mai… pământești. Poate așteptăm tot miezul nopții dintre ani ca să le formulăm, dintr-o superstiție ancestrală că atunci e momentul să le lansăm oficial. Dar dacă nu reușim să le atingem, e clar că nu ne-am pus mintea suficient la contribuție ca să îndeplinim ceea ce se regăsește obsesiv în visurile noastre. Căci nici măcar Dumnezeu nu îți bagă în traistă!

So, if you really want something, go and get it yourself!

Mi-am făcut și eu liste. Unele scrise, altele puse la păstrare, ascunse bine de tot în mine pentru când le va veni vremea. Știu sigur că pe unele le voi împlini, iar pe altele le voi pierde pe drum, sufocate de multe alte lucruri „de făcut”, cu prioritate. Nu am rămas niciodată cu dezamăgirea neîmplinirii vreunuia dintre ele, pentru că am luat-o ca pe un fel de amânare. Pentru „altă dată”, care se dovedește un „mâine” etern.

What’s up, 2018!

Ce aș vrea să resetez în 2018? Prioritățile!

Mereu amân lucruri importante, lucruri care m-ar face fericită, de dragul unor sacrificii inutile pe care nimeni nu mi le cere. Și, evident, din acest motiv, nimeni nu le apreciază.

2018 îmi aduce aminte că mai este un pas până la schimbarea prefixului, iar asta vine, în general, cu niște mici dezastre pentru doamne! Te trezești că numeri îngrozită riduri apărute peste noapte, îți măsori locul unde altădată se afla talia, constați că ți-a mai pierit energia. Și te ia o jale existențială mai mult sau mai puțin ustificată. Prin urmare, trebuie să fac ceea ce mă ajută să mă simt bine, împlinită, fericită.

  1. Visul portughez. Este una dintre rezoluții pe cale de a deveni realitate. Poate nu așa cum mi-aș fi imaginat, dar cu siguranță experiența va fi la fel de intensă. Tremur numai când mă gândesc că voi ajunge într-un loc pe care l-am considerat mereu un „capăt de lume”, o lume de vis. Unde să-mi resetez gânduri, dorințe, planuri. Prin urmare, aproape că merge bifat acest episod, având în vedere că mai sunt câteva zile până la plecarea în Portugalia.
  2. Mi-am tot promis de ceva ani de acum, că voi continua să scriu și că voi aduna gândurile într-un al doilea volum. Poate nu ar fi rău să-mi fac cadou de aniversarea cu schimbare de prefix. În sfârșit!
  3. Keeping fit. De ceva vreme am conștientizat că este important să am grijă de mine. Pentru asta am făcut ce m-am priceput mai bine. De la grija pentru ceea ce mănânc, la mișcare. Și mișcare a tot fost, slavă domnului! Nu neapărat cu regularitate, dar diversă și foarte plăcută. Jogging, Zumba, concursuri, gym, drumeții.

De la o vârstă, e din ce în ce mai greu să controlezi evoluția propriului organism cu atâtea modificări hormonale și cu atâtea pofteeeee! De aceea, mănânc adesea cu un ochi la cântar. Poate este cazul să realizez că uneori, nu merge așa, de capul tău. Și că poate îmi lipsește un lucru extrem de important pentru rezultate maxime: organizarea. De aici și nevoia unui Reset serios, sănătos și eficient.

Am auzit de multe ori despre cât de eficient este programul Limitless, iar echipa din Bacău face minuni cu toți cei care se înscriu în sesiunile speciale. Pentru că e gândit altfel decât celelalte programe:

  1. Slăbești treptat și sănătos
  2. Înveți cum să duci un stil de viață sănătos
  3. Dezvolți o condiție fizică mai bună (și de invidiat)

În plus, aud că voia bună e la ea acasă și că DĂ DEPENDENȚĂ!

Uneori trebuie să accepți că faci lucrurile greșit și că ai nevoie de un sprijin, un sfat și câteva explicații convingătoare ca să îți schimbi atitudinea și obieciurile nesănătoase.

Da, asta nu e de lăsat deoparte, mai ales că acum s-a ivit și oportunitatea de a testa un RESET-ON-BOARD. Trei luni de informare, testare și aplicare a unor principii noi. Un reset pentru minte și pentru corp. Ca un fel de renaștere care să te facă de nerecunoscut  chiar și pentru tine, ca să o iei de la capăt, de data asta cu altă mentalitate și cu poftă de viață. Chiar și cu prefixul schimbat!

Wish me luck!

 

5 răspunsuri la „Reset. Restart. Renew

  1. vavaly ianuarie 28, 2018 la 7:42 pm

    vreau si eu un reset din asta ca de cand tot zic ca ma apuc de miscare am inceput sa mananca mai mult… pe fond nervos, stiu, dar o fac.deocamndata ma uit dupa o bicicleta de camera. mai departe vad eu daca ma apuca si anul urmator tot cu aaceeasi dorinta neimplinita…
    bravo tie ca poti si ca faci!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback:5 lucruri pe care le-am învățat după o lună de Reset | Blog neinspirațional

Lasă un comentariu

Madmoiselle Sarcastique

Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu!

Paul's Blog

Welcome to my page!

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Kaysha

Catch me on the web!

Roxalee's blah blah blog

I was created to create. Please, go deep.

armonie acvatică

scrieri, scrieri...

opisicaneagra.ro

Opinii inopinate, frânturi de suflet, poezie și jurnalism online

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

DozaDePoezie

"Viaţa este în altă parte" - Milan Kundera

Joramotive de sărit obstacole

echitaţie în aburi de lapte

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi