Blog neinspirațional

…despre lupta cu morile de vânt

Ai blog? Vrei să fii SUPER? Încearcă un SuperBlog!

Bloggingul. Acest vis al modernității, acest microb al vremurilor actuale… Dacă te-a prins și pe tine, te afli, probabil, într-una din următoarele două situații:

a) Scrii pentru că visezi preamărire: cititorii mulți, Google ranks la cote maxime, SEO, un blog, două, trei și apoi 10 (nicio iluzie aluzie, IEmil!), bani care curg gârlă…

b) Scrii pentru că îți place al nabii să faci asta, pentru că adori provocările și pentru că un concurs înseamnă pentru tine, mai mult decât un premiu. (Bine, la drept vorbind, dacă nu te-ar interesa ȘI premiul… ai fi ușor de pe altă planetă, a.k.a idealist și nu ai să reziști prea mult în branșă. E bun și scrisul de plăcere, dar nici chiar așa, NUMAI de plăcere! 😀 )

Dacă te afli într-una din stiuațiile a) sau b), te califici pentru titlul onorific de superblogger. Asta plus nebunia de a te înscrie a mia oară într-o competiție pe care ai blamat-o, în care ai înjurat birjărește, în care ai plâns după afișarea notelor, te-ai certat cu cel puțin un sponsor și ai amenințat cel puțin o dată că ieși din concurs. Preaviz, cum ar veni. Gen!

gugbk

Impresii de (după) SuperBlog

Prima dată când m-am trezit în iureșul evenimentelor, mi s-a părut că sunt ruptă din soare și că fac parte din elita bloggerilor. A ținut multă vreme impresia asta. Am înțeles că e un fel de maraton al scrierilor (semi)creative, un război al nervilor, o goană după puncte și un fel de roată a norocului pe alocuri. Treptat, am descoperit că se râde. Mult! Nu contează dacă se râde de situație sau de cineva. Voia bună e molipsitoare și contracarează lacrimile adiacente punctajului afișat pe ecran. SuperBlogul este o luptă! Cu temele, cu deadline-ul, cu (în)jurații, cu platforma buclucașă. Dacă vreți mai multe impresii, citiți aici, aici și aici.

Likes:

  1. Este un concurs altfel (că e plin de competiții blogosferice). Asta pentru că a creat în jurul lui o comunitate. Asta se datorează desigur organizatorilor (Claudia și Albert), dar și dozei de nebunie cu care bloggerii se aruncă în arena leilor paralei.
  2. Adrenalina
  3. Premiile
  4. Gala
  5. Lecțiile din timpul și de după
  6. Dependența
  7. Nașa Agurița – un fel de Jackie Chan care sparge mobila cu capul.
  8. Olimpiana șturlubatică mereu altfel, originală și amuzantă!
  9. Târnoveanu – Coftică – în rolul rebelului fără cauză care vinde și cumpără, iar tot ce câștigă investește în „his happily everafter”.
  10. IEmil care câștigă fiecare probă. Până se afișează notele.
  11. Aricioasa inspirată care duce în spinare pe Ioana spre victorie.
  12. Dana Maria, jos pălăria, care e mereu „#unapezi”

Dislikes:

  1. Unii oameni (și unii bloggeri – ca să nu se supere preacinstitul și preaminunatul.eu) nu înțeleg că este un… joc. Mai serios decât alte jocuri, e drept, dar tot un joc. În care se pierde, uneori, nedrept. Ca la ruletă. Că nu așa ar trebui să fie este altă poveste. Tocmai pentru că formatul emisiunii asta prevede. Iar noi știm la ce ne înhămăm de la început. Mai puțin cei nou-veniți.
  2. Agresiunile. Rare, ce e drept, dar uneori nejustificate. Un limbaj prea dur la adresa cuiva care poate a greșit sau poate nu. Acestea sunt stricătoare de relații.
  3. Uneori NU se respectă regulile jocului. TOATE regulile jocului. Am zis că taxăm greșelile de scriere, păi să nu iasă articol câștigător cu trei greșeli grave de ortografie, două de exprimare și alte așezări în pagină! Sau cerem mere și punctăm pere, doar pentru că între timp ne-am dat seama că sună mai bine.

Dacă aș fi superblogger șef….

Dacă e liber la sugestii și îmbunătățiri, să băgăm:

  • Probe formulate clar. Ce vrem? Vrem advertorial? Vrem poveste? Să strigăm în gura mare! Pentru că uneori am impresia fie că nici sponsorul nu știe ce vrea și așteaptă să vadă ce iese, fie că e secretos cu privire la ceea ce dorește cu adevărat, din motive numai de el știute.
  • Prezența juriului. Să fie stimabilul/ responsabilul cu noi în grup. Să răspundă direct la întrebări. Să pară umanizat și nu un semizeu care priveste de sus și decide capul cui cade la sfârșitul jurizării.
  • Să se respecte criteriul ortografiei. Înnebunesc (întotdeauna cu 2n, da???) când citesc articole câștigătoare cu greșeli grave. Nu vorbesc despre typo! Ci de greșeli succesive care denotă că ar trebui mai multă atenție. Suntem un fel de scriitori, nu? Un fel de (cum zice gura târgului) „formatori de opinie”. Păi?
  • (Și cu asta s-au dus eventualele voturi pe care le-aș fi primit pentru acest articol) Aș introduce obligatoriu diacriticele! Nu doar pentru SuperBlog! Cum nu citesc în cărți serioase altfel decât cu diacritice, nu văd cum aș putea citi bloguri serioase FĂRĂ. Dacă îmi argumentați cu nenorocitul de SEO și indexarea vieții pe Google, nu vreau să știu!
  • Gala să nu fie numai o defilare pe podium. Să fie de două zile, dintre care una sub formă de seminar. Cine dorește și, mai ales, cine se pricepe să țină niște speech-uri de tipul TED 😀 Ei, poate nu chiar așa… dar ceva ce putem împărtăși celorlalți, ceva ce putem învăța dincolo de acest concurs.
  • Seriozitatea sponsorilor TREBUIE să fie direct proporțională cu cea a participanților. Ai zis deadline? Păi ăla să fie! Și la mine, cel care își stoarce creierii să scrie, și la tine, oricât de greu îți e să citești și să jurizezi! Ai știut în ce te bagi când ai semnat! Iar dacă respecti toate regulile jocului, s-ar putea ca articolele să se trieze singure.
  • Să mi se răspundă personalizat la fiecare contestație. Pentru că articolul meu nu e tras la indigo după altele.

Concluzie?

Nu știi cum e până nu încerci. Ai să simți repede dacă ești „de acolo” sau dacă nu e de tine. Ai să știi dacă mai vrei sau dacă te duci repede în direcția cealaltă. Învârtindu-te! Și blestemând ziua în care te-ai înscris. Dar… de obicei, SUPERBLOG e un „film” mereu cu „To be continued”.

………………………………

Acest articol NU face parte din competiția Superblog! 😀

 

20 de răspunsuri la „Ai blog? Vrei să fii SUPER? Încearcă un SuperBlog!

  1. Dincolo de nori ianuarie 13, 2018 la 9:49 am

    Succes la jurizare! Va fi ceva de muncă! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Puiu Silvia ianuarie 13, 2018 la 3:30 pm

    Punctual si la obiect. Sper ca ti-a ajuns prin fata ochilor poza in care dansai cu fetita ta. 🙂 Succes!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Costy ianuarie 13, 2018 la 5:44 pm

    Votăm Rodia Președinte! Ă, pardon! Nu aia era! Bravo, bre! Așa-mi place! Da’ ce nu-mi place e că acum, la un milion de zile dupa ce s-a gătat circul, venim toți să dăm cu juriile de pereți. Păi atunci, pe loc ce-au făcut, mă? S-au uitat la eclipsă? Una-peste-alta… m-am amuzat copios citind articolul tău! Bravo din nou!

    Apreciat de 2 persoane

    • rudia2014 ianuarie 14, 2018 la 10:59 am

      Pentru mine, votul ăsta este mai mult decât nota pe care ai să mi-o „aplici” 😆
      Acu dăm cu juriile de păreți pen’că acum e liber la asta! 😆 Și pentru că ne putem da unii pe alții de pereți la final! 😆
      Succes!

      Apreciază

  4. Dincolo de nori ianuarie 13, 2018 la 6:05 pm

    Din păcate nu am citit nimic despre felul în care ai organiza o astfel de competiție. 🙂 Sper să nu sughiț prea tare! 🙂

    Apreciază

    • rudia2014 ianuarie 14, 2018 la 10:57 am

      UIte, de asta e bun un astfel de exercițiu! Și cred că ar trebui să îl facem mai des! În mintea mea, punctele alea numite „sugestii și îmbunătățiri” ar sugera ceea ce aș face eu ca organizator șef. Pentru că nu consider că ar fi o problemă cu organizarea concursului în sine (am și precizat la capitolul „LIKES” că este un concurs altfel dect orice altceva am găsit în blogosferă, prin urmare, „formatul” mi se pare foarte OK). Doar mi-am dat ci părerea despre cum ar putea fi organizat altfel în unele aspecte (a se vedea Gala).
      Asta înseamnă, ce am specificat eu, comunicarea permanentă cu juriul. Poate unele lucruri mi-au scăpat mie ca autor sau poate altele i-au scăpat lui, juriului. 🙂
      Mai precizez că de data asta chiar nu premiul este esențial pentru mine, ci exercițiul pe care l-au propus organizatorii. Și pentru mine, ca membru al juriului!
      De sughițat, nu sughiți, dar cred că pe undeva am și eu dreptatea mea 🙂
      Succes! 😉

      Apreciat de 1 persoană

  5. dia aicu ianuarie 14, 2018 la 8:21 pm

    Bravo, mama pintului! Spor la scoli, proiecte, alergari, meditatii si toate cele! Si La multi ani cu sanatate si cu spor si cu dreptate! 🙂

    Apreciază

  6. abisurile ianuarie 15, 2018 la 1:16 pm

    Scurt si la obiect ! Lipseste doar partea legata la cum ai organiza tu un concurs de blogging creativ. Mult succes !

    Apreciat de 1 persoană

  7. bibelou ianuarie 16, 2018 la 1:17 pm

    Articolul tau e precum cartile alea pe care nu le mai las din mana pana nu ajung la final: alert! Am uitat sa respir! :)))
    Fain fain, bravo!
    Succes!

    Apreciat de 2 persoane

  8. Florina Popa Dumse ianuarie 17, 2018 la 6:24 pm

    Felicitari! M-ai facut sa zambesc, lucru pe care nu l-am prea facut in cadtul acestei provocari. Mult succes!

    Apreciat de 1 persoană

  9. Cîmpean Camelia - Maria ianuarie 18, 2018 la 6:53 pm

    pot să votez sugestiile tale? pot?pot? Felicitări!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Madmoiselle Sarcastique

Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu!

Paul's Blog

Welcome to my page!

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Kaysha

Catch me on the web!

Roxalee's blah blah blog

I was created to create. Please, go deep.

armonie acvatică

scrieri, scrieri...

opisicaneagra.ro

Opinii inopinate, frânturi de suflet, poezie și jurnalism online

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

DozaDePoezie

"Viaţa este în altă parte" - Milan Kundera

Joramotive de sărit obstacole

echitaţie în aburi de lapte

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi