Blog neinspirațional

…despre lupta cu morile de vânt

Rudia – ghid virtual pentru o vacanță specială

micul-print

Uneori mi-aș dori să fiu Micul Prinț: un explorator care să călătorească nu pe șapte planete, dar în cele patru colțuri ale globului, ca să pot cunoaște esența lumii, splendoarea ei, minunile pe care le scoate la iveală.

Nu ți s-a făcut niciodată dor de ducă? Să te desprinzi de tot ce înseamnă monotonia cotidiană și să te aventurezi fără să ai neapărat un plan? Cele mai reușite vacanțe sunt cele fără planificări minuțioase. Este suficient să știi că vrei să evadezi, că unicul scop este acela de a te relaxa și că ai alături oameni cu care să-ți și iasă treaba asta!

Eu, una, m-am cam săturat de deadline-uri, de goana nebună, de stat la calculator în creierul nopții, de emoții și dezamăgiri. Hotărât lucru, trebuie să schimb ceva!

Aveți nevoie de un ghid pentru Vacanțe speciale?

Olimpieeeee¹! Fă-ți bagajul! Plecăm! Mda, plecate suntem deja, dar mă gândisem să-ți fac o surpriză. Te duc în India! Știi ce am descoperit recent? Ashram²! Recunosc că nu am știut despre ei prea multe așa că m-am documentat și am decis: acolo e de noi două! Va fi o călătorie spirituală, că tot am început niște discuții la o gală SuperBlog…cândva: semne, interpretări, energii. Am și găsit unul dintre cele mai faimoase Ashramuri – Isha Yoga Center la poalele munților Velliangiri, în sudul Indiei. Munți, India și viața spirituală! Ce zici? Ne rugăm de cei de la CND Turism – că tot sunt cunoștințe vechi – să ne facă o ofertă specială. Ai să fii uimită cât de puține lucruri ne trebuie acolo. Imaginează-ți cum am dormi sub cerul liber și cum am mânca atât cât ne trebuie din ceea ce tot noi ne gătim acolo, după principiul „Nu risipi”. Ne luăm câteva zile pentru meditație și experimentăm, poate ne descoperim pacea interioară și…inspirația!

VacanteSpeciale.ro-Vacante-Exotice3.jpg

Un sejur pentru superbloggerițe trăsnite!

Unul din cele mai frumoase lucruri legate de SuperBlog este că adună oameni interesanți cu care începi să nu mai interacționezi doar din complezență. Găsești lucruri în comun sau măcar râzi la aceleași glume, înjuri în același stil. Și oamenii ăștia devin, la un moment dat, prieteni, cu care ai vrea să te vezi mai des, dincolo de ecranul obosit al laptopului, computerului sau tabletei. Fetelor, mi-am pus în minte să vă iau cu mine într-un sejur: Daniela, Agurița, Raluca³! Nu am avut răbdare să răspundeți în cor „Daaaa”, așa că am decis de capul meu: Croația, Insula Korcula! Vreți să știți cum am ales-o? După nume. Mi s-a părut trăsnit, așa ca voi noi! Și apoi am văzut și niște imagini care păreau decupate dintr-o lume de vis:

vacantespeciale1

Ce spuneți? Odihnă, relaxare, socializare și peisaj deosebit. Găsim o cazare mai mult decât potrivită, începând cu 30 euro camera dublă – un chilipir. Oricum, am o vagă bănuială că nu vom sta prea mult în cameră: Piața Împăcării, Turnul cel Mare al Cneazului, Piața Sf. Marcu, biserici, stăzile amplasate în forma nervurilor unei frunze! Plimbări lungi, aer curat inspirat din pădurile de pe insulă, o baie sănătoasă în apele mării Adriatice și relaxare pe plaja Medvinjak. Să nu spuneți „NU”, că am început să mă gândesc cum am bate drumurile râzând ca apucatele sau imaginându-ne vreo poveste numai bună de scris pe blog. Câteva zile – numai bune să ne încărcăm bateriile!

Un alt fel de SuperBlog 

Știu că acolo în spate deja au apărut niște ochi încruntați sau chipuri strâmbând din nas. Nu pot să nu fiu părtinitoare! Fetele mi-s dragi și mi-aș imagina în cele mai mici detalii o vacanță specială împreună.

Dar!

Pentru că simt că ar trebui un suflu nou în competiție, pentru că mi se pare că trebuie să ne redefinim mereu și să regăsim alte și alte modalități de a ne re-crea, cred că următoarea „sesiune” SuperBlog ar trebui regândită.

Pasul 1. Se lansează competiția SuperBlog 2017, cu regulamentul ușor modificat (în…punctele esențiale! 👿 )

Pasul 2. Se identifică un loc special, numai bun de stârnit creativitatea superbloggerilor. Nu departe, nu costisitor, dar cu potențial. Și pentru că tot avem ca partener cu vechime o agenție de turism cu experiență – CND – le cerem ajutorul în acest sens. Să zicem…Bucovina! Unde poți fi mai creativ decât într-un loc liniștit care te poartă înapoi spre originile și spre esența lucrurilor, pe care o căutăm cu înfrigurare?

De exemplu, Popasul Turistic Bucovina 4*, pare un loc primitor și foarte încăpător pentru echipa de superbloggeri dornici să o ia de la capăt. Cu mese incluse (sau nu, după preferințe), aflat într-o zonă care te îmbie la creativitate și su sentimentul că te afli într-un loc de vis.

Pasul 3. Se stabilesc regulile jocului. O săptămână de lucru intens. Două probe pe zi, cu cerințe clare și explicații lămuritoare. 14 probe fulger în care să primeze mai puțin informația și mai mult forma creativă pe care o poate îmbrăca, astfel încât să vezi același obiect/produs prezentat în mai multe feluri, originale și atractive. De data aceasta, articolele vor fi scrise chiar ca într-o competiție, cu participanții scriind cot la cot, în aceeași încăpere, la aceeași oră, cu aceleași materiale și resurse puse la dispoziție. Mintea dibace și mânuțele harnice tastând de zor contra cronometru. Cu Claudia, vigilentă, plimbându-se printre rânduri. Musai niște distracție între și socializare.

Am visat frumos! Dar realitatea este că dacă simți nevoia unei evadări, trebuie doar să decizi dacă ai prefera o destinație externă, poate una exotică, poate un loc unic în care nu ai visat vreodată să ajungi sau o destinație internă, pentru că niciodată nu vei reuși să vezi tot ce este de văzut în țara asta frumoasă!

………………………………………………………………….

Proba nr. 21 a SuperBlogului m-a trimis pe cărări…de munte, așa că i-a luat și pe alții după mine, îmbiată de sponsor.

images

¹Olimpia Săpunaru, superbloggeriță super-creativă care almănăhește mult și bine.

²Ashram – noua mea revelație despre viața spirituală.

³ Superbloggerițe trăsnite: Daniela Spicuitoarea, Agurița Spărgătoarea de Mobile și Raluca Fermecătoarea.

14 răspunsuri la „Rudia – ghid virtual pentru o vacanță specială

  1. Daniela noiembrie 24, 2016 la 12:26 am

    Primul „da”! Cum se cheama? Korcula? Perfect! Bine ca nu v-ati gândit sa veniti pe capul meu! hahaha!

    Apreciat de 2 persoane

  2. alma nahe noiembrie 24, 2016 la 12:28 am

    Deci pe mine mă trimiți departe, cu vacile , că-s sfinte la ei acolu’şa şi pe caprele astea, pardon… prietenele noastre… le trimiți în korcula, unde-a început… rimează cu ceva, da’ păstrez pt mine tătă rima! :))

    Apreciat de 3 persoane

  3. Maria-Aguriţa Ignat noiembrie 24, 2016 la 12:29 am

    Lesiiin!! Capre? Noi?? Ba, pardon! Suntem niste caprioare!

    Apreciat de 3 persoane

  4. Daniela noiembrie 24, 2016 la 12:40 am

    Eu tac mâlc! Doar apreciez! :)))

    Apreciat de 1 persoană

  5. Dorina Danila noiembrie 24, 2016 la 6:34 pm

    Heyy, ce-as mai baga si eu capul in poza voastra de capriole :). Daca nu ma primiti, ma multumesc si cu plimbarea cu vaca, numa’ sa fie una sfanta :)).

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Madmoiselle Sarcastique

Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu!

Paul's Blog

Welcome to my page!

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Kaysha

Catch me on the web!

Roxalee's blah blah blog

I was created to create. Please, go deep.

armonie acvatică

scrieri, scrieri...

opisicaneagra.ro

Opinii inopinate, frânturi de suflet, poezie și jurnalism online

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

DozaDePoezie

"Viaţa este în altă parte" - Milan Kundera

Joramotive de sărit obstacole

echitaţie în aburi de lapte

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi