Blog neinspirațional

…despre lupta cu morile de vânt

Trei dive și Ryan. Ryanair!

Trudă, epuizare, stres. Program „pe repeat” ca un perpetuum mobile fără nicio șansă de vreo schimbare. Dar parcă tragi altfel, când știi că te așteaptă momentul tău de relaxare taman la terminal capăt de linie!

Mamele sunt și ele oameni, nu? Parcă au și ele nevoie să iasă „ca fetele” o dată …în viață, măcar! E drept, fetele liniștite ies sâmbătă seara în oraș cu dispensă de câteva ore. Cele mai tinerele poate prind și vreo distracție în Club. Fetele liniștite am zis! Dar mamele obosite? Unde se duc mamele obosite când se duc? 

Planul 

Ne-am adunat, trei dive, la vorbă, așa ca de final de săptămână. Și dintr-una-ntr-alta:
– Aș cam vrea să evadez!
Parol! Că bine zici! Dar ce evadare să fie! Memorabilă! Ca-n filme!
Și dintr-o dată se conturează un plan:
– Ce-ați zice de un City break low cost?
Celelalte două perechi de ochi s-au mărit, câteva clipe de pauză, semn că se rumegă ideea proaspăt lansată, apoi zâmbetul acela tâmp, terminat cu un „Daaaaaa” prelung:

200.gif

DIVA 3: Cum sună un week-end la Roma! Să pleci de dimineață, imediat după micul dejun, să te răsfeți cu episoade din istorie, să-ți încânți privirile cu frumusețile celei mai vechi capitale! Coloseum, Fontana di Trevi, Columna lui Traian, Vaticanul, Panteonul… O cazare ieftină găsim cu ajutorul unei prietene. Două ore de zbor – o aruncătură de băț. Profităm de o zi liberă – vreun rest de concediu – și ne luăm zborul de joi seara, să avem timp de plimbat, admirat, de visat și, mai ales, de distracție. Ne încărcăm bateriile și ne întoarcem cu energii pozitive de împrăștiat și altora!

DIVA 2: (devenită, pesemne, nevasta lui Toma Necredinciosul): Cam mare aroganța asta de week-end. Cât ne costă low cost-ul ăsta?

DIVA 3: Cu Ryanair? Ia să simulăm:

screenshot-2016-10-10-22-06-22screenshot-2016-10-10-22-07-19

Concluzie: nici 100 de euro de fiecare! Tentant!

Planul#2

Diva 1 (un fel de „Cumințenia Pământului”) : Dacă tot vrem să spargem tiparele, măcar să o facem lată! Aș paria pe Spania! Tot nu am ieșit niciodată dincolo de granițe. Aș putea la fel de bine să o fac într-un mod inedit. Puerta del Sol, Palatul Regal, Muzeul Prado, Arco de la Victoria, Templo de Debod…

Diva 3: Spania sună bine! Să vedem ce zice Ryanair!

screenshot-2016-10-10-22-47-36

Diva 2: (care de obicei strică omului cheful) : 140 de euro pentru Spania – până și mie mi se pare o afacere bună! Faci și check-in pe mobil cu aplicația mobilă Ryanair și ți-ai luat de o grijă! Votez pentru Spania!

Entuziasmul atinge repede cote paroxistice când apare câte o idee bună! De aici și încântarea divelor care se și vedeau în brațele lui Ryan(Air) spre o destinație pe care numai au visat-o până atunci. De aceea, se impunea un veritabil „dance of joy”:

200 (1).gif

N-au estimat însă puterea inamicului! Prins în activitățile sale specifice, unul dintre consorți n-a putut rata glasurile stridente ale săltărețelor.

Distrugătorul de planuri 

-Sigur. Un nebun O nebună  aruncă o piatră și zece două cuminți se chinuie să o scoată. Bun plan. Și discursul lui a continuat. Ceva despre responsablitatea mamei, despre priorități, despre costuri și implicări emoționale, despre randament, despre statistici și probabilități etc. Fără a se lăsa intimidate, divele au plusat:

-Vorbim despre mini-vacanță ieftină! Unde mai pui că avem și bagaje de mână gratuite și bagaje de cabină gratuite! Ajungem acolo cât ai clipi și ne întoarcem mai vesele și mai bine-dispuse.

Cum să te pui cu trei dive hotărâte să-și petreacă timpul liber alegând o destinație de week-end prelungit, drept bonus pentru munca zilnică și stresul cotidian? Nu poți să le opui rezistență, mai ales dacă ești în pericol de sufocare!

Spain it is! Ryanair it is! Pentru că și mamele obosite au dreptul la un weekend în care să se simtă …fete cuminți!

download-1

……………………………………………………………………………………

Pentru proba a doua a SuperBlogului 2016, am visat frumos cu Ryanair.

Povestea are sesență extrem de reală și poate fi verificată, la cerere, cu celelalte două dive implicate (profund) în discuție! 😉

Sursa gif: http://www.giphy.com

Sursa foto: www. google.ro

8 răspunsuri la „Trei dive și Ryan. Ryanair!

  1. Daniela octombrie 10, 2016 la 11:37 pm

    Ryan O’Neal, eh??? Nebunaticelor! :)))
    Cred ca cele mai frumoase city-break ar fi, într-adevar, cele facute cu prietenii. Sunt perioade în care Ryanair ne duce aproape pe gratis! Haidem! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. alma nahe octombrie 11, 2016 la 7:05 pm

    In Spain the rain… :))) Mă asociez cu distrugătoru’ de plan? Mamele nu sunt oameni, sunt oamene!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Poteci de dor octombrie 11, 2016 la 7:43 pm

    Mai e un loc şi pentru mine?

    Apreciază

  4. vavaly octombrie 11, 2016 la 9:09 pm

    si pe mine nu ma luați? aaa, am ințeles, trebuie sa mi găsesc si eu două dive disponibile si sa ma fac nevazuta macar vreo doua zile… zbrrrr!!!! multumesc de pont 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu

Madmoiselle Sarcastique

Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu!

Paul's Blog

Welcome to my page!

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Kaysha

Catch me on the web!

Roxalee's blah blah blog

I was created to create. Please, go deep.

armonie acvatică

scrieri, scrieri...

opisicaneagra.ro

Opinii inopinate, frânturi de suflet, poezie și jurnalism online

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

DozaDePoezie

"Viaţa este în altă parte" - Milan Kundera

Joramotive de sărit obstacole

echitaţie în aburi de lapte

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi