Blog neinspirațional

…despre lupta cu morile de vânt

Vine sfârșitul lumii?

La intervale – regulate, aș spune – de timp, omenirea ține să-și amintească sieși că Dumnezeu s-a cam zgârcit când a fost vorba de creier. Pardon, să fiu corectă: de înțelepciune. Creier se pare că avem.

De secole de tot temem de clarvăzători și de înfricoșătoarele lor preziceri: vine sfârșitul, vine molima, ne arde focul, se deschide pământul să ne înghită, năvălesc extratereștrii, vin apele, se cutremură globul pământesc etc. Copil fiind, în priveam pe Nostradamus ca pe un fel de „ochi al lui Dumnezeu” și mă întrebam dacă el o fi fost ALES de le știe pe toate așa bine. Nu prea înțelegeam eu bine cum stau lucrurile: cum le știe, de ce nu le spune clar, să pricepem cu toții, de ce nu s-a ferit de lucrurile de are s-ar fi putut feri și tot așa.

Înțeleg că există o listă cu astfel de clarvăzători:

Screenshot 2016-07-16 13.44.09

(sursa)

Fundamental greșit, my dear Watson!

Cu toată forța lor „clarvăzătoare”, niciunul dintre ei nu cred că a putut anticipa repeziciunea cu care ne ducem la vale și nici inimagiabilele atrocități care se produc în fiecare minut al existenței în diferite colțuri ale Terrei. Tot ceea ce ni se întâmplă, este o consecință firească a lucrurilor pe care le facem sau, dimpotrivă, pe care NU le facem!

∗Nu ne mai ajunge pământul și ne luptăm el. Eu aș zice că e prea mult! Sau, mă rog, suficient pentru fiecare, dacă am păstra proporțiile în limita decenței.

∗Nu ne mai respectăm Dumnezeii! Nici pe ai noștri, nici pe ai altora.

∗Nu ne mai iubim semenii. Se pare că nici pe noi însine, măcar.

∗Nu ne mai pasă de ceea ce e în jurul nostru și nici nu mai mișcăm un pai să îndreptăm ceva, pe motiv că suntem prea mici ca să schimbăm de capul nostru.

Număram dimineață atentatele – pe cele mai mediatizate, că sunt mult mai multe de atât, mai ales în zonele înnegrite pa hartă de atâtea conflicte! (Sursa: Agerpres.ro)

 1. 11 martie 2004Spania: Zece bombe au explodat la Madrid și în suburbiile sale la bordul a patru trenuri, provocând moartea a 191 de persoane și rănirea peste 2.000.
 2. 7 iulie 2005Marea Britanie: Patru atentate sinucigașe comise simultan în trei rame de metrou și într-un autobuz din Londra s-au soldat cu 56 de morți și 700 de răniți.
 3. 18 iulie 2012Bulgaria: Cinci turiști israelieni au fost asasinați la aeroportul din Burgas, în urma exploziei unei bombe plasate într-un autocar.
 4. 7 ianuarie 2015Franța: Un atac terorist a avut loc la sediul publicației franceze de satiră Charlie Hebdo din Paris, Franța, fiind cel mai sângeros din Franța din ultimii peste 40 de ani. Douăsprezece persoane au murit și alte zece au fost rănite
 5. 13 noiembrie 2015Franța: Bărbați înarmați și atacatori sinucigași au comis un val de atentate la Paris, soldate cu 130 de morți și sute de răniți
 6. 22 martie 2016 — Belgia: 35 persoane au murit și 340 au fost rănite în atentatele teroriste care au avut loc la Bruxelles, în Belgia, pe aeroportul internațional Zaventem și în stația de metrou Malbeek aflată la câțiva zeci de metri de instituțiile europene.
 7. 14 iulie 2016Franța: Un terorist a intrat cu camionul în mulțimea care sărbătorea Ziua Franței, omorând 84 de persoane (plus alte 50 care încă se zbat între viață și moarte).
 8. 16 iulie 2016 Turcia: tentativă de lovitură de stat: 250 de morți și 1500 de răniți.

Cum mai poate ține pământul atâția morți? Veniți toți deodată, prea devreme!

Sfârșitul lumii? Este aici deja! Și nu l-a ordonat nimeni, nici măcar Dumnezeu, care și-a pus mâinile la ochi de atâta răutate și suferință.

Oare până unde vom merge? Până la…capătul lumii?

3 răspunsuri la „Vine sfârșitul lumii?

 1. alma nahe iulie 16, 2016 la 5:14 pm

  Cum, știut lucru, greutatea unui om se dublează, mort fiind, e mai greu, adicătelea, mort decât viu, și eu mă întreb cum de ne mai rabdă pământul. Răspunsul e pe cale să se întâmple, și nu c-aș fi „prevăzătoare”! Suntem cu toții preAvăzători, dar ceva, totuși, nu ne e clar!

  Apreciază

 2. Pingback:Citatul de duminică (49) – Despre durere | Blog neinspirațional

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Comentator Amator

„Viata nu are subtitrare, ori o intelegi, ori nu…” – Wolf Wildfire

Madmoiselle Sarcastique

Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu!

Paul's Blog

Beatus homo qui invenit sapientiam

SunLog

blog de informaţii şi diverse alte chestii

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Kaysha

Catch me on the web!

Roxalee's blah blah blog

I was created to create. Please, go deep.

armonie acvatică

scrieri, scrieri...

Anca Balaban Popa Iscu

Viața e atât de frumoasă!

opisicaneagra.ro

Opinii inopinate, frânturi de suflet, poezie și jurnalism online

Illusion's Street

un blog literar de Diana Gole

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

DozaDePoezie

"Viaţa este în altă parte" - Milan Kundera

Joramotive de sărit obstacole

echitaţie în aburi de lapte

%d blogeri au apreciat: