Blog neinspirațional

…despre lupta cu morile de vânt

Despre pasiune și profesionalism cu Selgros

Preambul

Când vine vorba de blogmeet și de bloggerițe, lucrurile pot fi foarte delicate. Cu atâția cârcotași în jur – ba că este oportunism, ba că este exclusivism – e obligatoriu să se înregistreze un progres de la o întâlnire la alta. Nu că am avea nevoie să demonstrăm cuiva ceva, ci pentru că intenția noastră este să creștem, să învățăm, să devenim mai bune. În timp și cu răbdare. 

Ocazii? Mereu apare câte una, numai bună de revedere și de discuții. Ca între fete, desigur! Așa s-a născut o comunitate frumoasă, în ciuda faptului că este…pestriță.  😀

De data aceasta, a fost ideea Roxanei de a ne alătura unui proiect inedit, un proiect cu și despre pasiune și profesionalism. Ea ne-a făcut cunoștință cu Irina și Daniel:

Dacă ai prejudecăți, poți spune că, de obicei, oamenii în astfel de funcții nu se văd când ești preocupat de coșul tău cu diverse cumpărăuri. Sunt doar niște imagini, doar niște nume. Vizita la Selgros, a însemnat să aruncăm o privire dincolo de perdeaua care separă partea nevăzută a magazinului de rafturile cu produsele preferate.

images (1)

Primirea

Bucuroși de așa oaspeți de seamă, Irina și Daniel ne-au primit cu zâmbetul pe buze. De altfel, acest lucru l-am observat tot timpul cât ne-au fost alături.

Nu mai erau doar niște nume și niște fotografii, ci oameni obișnuiți, extrem de deschiși, mereu veseli și plini de entuziasm. Niște profesioniști! Mai întâi a fost discursul de bun-venit, într-un cadru profesionist, deși atmosfera s-a păstrat familiară. Am aflat că urma o „rebranduire”. După 15 ani, Selgros nu-și schimbă doar culoarea și sigla, ci și modul de abordare a clienților săi. Cuvintele cheie sunt încredere și transparență. Par cuvinte mari, dar ce aveam să vedem mai departe ne-au făcut să înțelegem că este cu adevărat o filosofie de viață, aplicată în fiecare zi în toate magazinele Selgros din țară. Și ca să nu rămână „doar vorbe”, ni s-a dat libertatea de a vizita orice colț al magazinului, de a cere informații sau sprijin de câte ori am avea nevoie. În același timp, ni s-a pregătit un tur organizat al magazinului tocmai pentru a avea acces în zonele „sensibile” cum e cazul raionului de carne.

„Where no one has gone before…”

Am fost încredințați domnului Cristi, șeful de raion și ni s-a precizat că suntem pe mâini bune. Un singur …„defect” are domnul Cristi: vorbește cu atâta pasiune despre ceea ce face zilnic, încât riscam ca turul de 45 de minute să depășească două ore! 😀

DSC_0275.JPG

Este de înțeles ca atunci când ai 10 ani vechime într-un magazin cum e Selgros-ul, să te simți acolo ca acasă, mai ales când ai „crescut” și te-ai dezvoltat profesional acolo cu fiecare an.

Am aflat fiecare detaliu legat de modul în care carnea este procesată din momentul zero al intrării în magazin. „Nu este un simplu raion de carne”, ni s-a precizat! „Este o făbricuță!” Totul este organizat în cele mai mici detalii: pe unde intră carnea, pe unde ies produsele finite, cum se asigură păstrarea datelor spentru verificări ulterioare, cum se păstrează totul „ca la farmacie”, cum ajung clienții să consume cele mai bune și mai sănătoase produse de pe piață.

Ne-am pregătit regulamentar pentru vizită, altfel nici nu se putea pune problema să trecem de ușile grele. De altfel, curățenia s-a dovedit a fi un alt cuvânt cheie al exprienței Selgros. De la recipientele în care se prepară carnea, până la podele, totul arăta impecabil.

Întreaga plimbare a fost un deliciu. Și la propriu și la figurat, căci pe parcurs ne-am delectat cu bunătățile proaspăt ieșite din ”cuptor”. Aruncați o privire numai:

Această prezentare necesită JavaScript.

Abia ieșite din raiul cărnurilor, nu am avut timp să împărtășim impresiile, pentru că ne-am trezit în fața raionului de pește, o zonă mai nouă pentru Selgros. Am aflat că ei sunt singurii abilitați să dezghețe peștele congelat fără a-l altera și fără a-i pierde din proprietăți.

A spus cineva …brânză??? A spus! Și acolo ne-am dus! După care a urmat o (altă) degustare. 🙂

20160508_141751

Parcă acum mergea ceva…ușor. Adică legume și fructe. Sau, mai bine spus, legume, fructe și ciudățenii! Pentru că am găsit aici ce nu m-am gândit că voi găsi: banane roșii, rambutan, fructul de cacao, am degustat corali și germeni de semințe și flori comestibile.

Nu am ratat niciun raion, așa că ne-am simțit ca niște copii lăsați în voia lor pe unde, de obicei, nu au voie. Am ptobat, am făcut poze, am râs mult și cred că am atras privirile nedumerite ale clienților din magazin.

P1300204.jpg

Finalul a fost apoteotic, cu o gustare pusă la dispoziție de Selgros Bacău, numai cu produse regăsite în magazin și cu câteva amintiri frumoase.

20160508_170237

Ce a însemnat experiența Selgros

  • Nu obișnuiam să-mi fac cumpărăturile de la Selgros, pentru că mereu mi s-a părut „peste mână”. Acum realizez că există o diferență majoră apropo de calitatea produselor, astfel că distanța nu mai pare o scuză rezonabilă.
  • Am descoperit că există posibilitatea ca la Selgros să verifici ceea ce cumperi. E o transparență pe care mă îndoiesc că o poți găsi în alte părți.
  • Este foarte important să simți că te afli – client fiind – în centrul preocupărilor celor ce se ocupă de magazin. Îți dă încredere și senzația de profesionalism.
  • Acestă întâlnire cu bloggerițele din Bacău a fost un proiect pilot, care se va extinde la nivel național și mă bucură că am avut ocazia să mă număr printre fericitele participante.

P1300172

Am lăsat semne ale trecerii noastre și ale aprecierii pentru profesionalismul celor de la Selgros Bacău.

DSC_0420

Au mai scris despre această experiență:

Ioana, Alina, Evelinn, Claudia, Sonia, Speranța, AndraDaniela, Deea, Aleksuța, Raluca, AlexandraRoxana, Anca

images

#‎bloggeritebacau‬ ‪#‎bloggeritebacau6‬ ‪#‎SelgrosBacau‬ ‪#‎pasionatedeblogging‬‪#‎profesionalism‬ ‪#‎pasiune‬

Photo credit: Ștefan Aghițoaie și Cristian Balaban + gașca bloggerițelor din Bacău. 

5 răspunsuri la „Despre pasiune și profesionalism cu Selgros

  1. Pingback:V-am mai povestit despre pasiune și profesionalism, nu? | Confessions of a first time mom…

  2. La capatul curcubeului mai 29, 2016 la 6:23 pm

    Interesantă „vizita voastră”. Cred că mi-ar fi plăcut să fiu şi eu pe acolo… Cam de asta avem nevoie cel mai mult – profesionalism şi transparenţă. Mă bucur pentru descoperirile voastre. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Comentator Amator

„Viata nu are subtitrare, ori o intelegi, ori nu…” – Wolf Wildfire

Madmoiselle Sarcastique

Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu!

Paul's Blog

Beatus homo qui invenit sapientiam

SunLog

blog de informaţii şi diverse alte chestii

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Kaysha

Catch me on the web!

Roxalee's blah blah blog

I was created to create. Please, go deep.

armonie acvatică

scrieri, scrieri...

Anca Balaban Popa Iscu

Viața e atât de frumoasă!

opisicaneagra.ro

Opinii inopinate, frânturi de suflet, poezie și jurnalism online

Illusion's Street

un blog literar de Diana Gole

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

DozaDePoezie

"Viaţa este în altă parte" - Milan Kundera

Joramotive de sărit obstacole

echitaţie în aburi de lapte

%d blogeri au apreciat: