Blog neinspirațional

…despre lupta cu morile de vânt

Home Sweet Home cu Diego

Cât mi-am dorit să am casa mea! Nu casa, colțul meu! Cât de mic, dar să fie al meu. Fără fițe și fandoseli. Colțul meu unde să mă retrag relaxată, fără să-și bage nimeni nasul, fără să mă întrebe nimeni de ce am ales mocheta bordo sau perdele vitraj. Și după ce am avut casa mea m-am liniștit? Nici vorbă! Parcă totuși colțul acela mic nu mai era suficient, parcă mergea schimbată perdeaua aia, covorul PVC nu mai părea la modă și tot așa. Că omul e mereu nemulțumit de îndată ce a obținut ceea ce-și dorea și constată că visul suprem nu era nici pe departe atât de…suprem. Prin urmare, îl înlocuiește cu altul. Și mai (sic!) suprem!

De ce ți-ai tulbura liniștea căminului? 

Când omul nu are de treabă, își face. Cu mâna lui.

Te apucă așa, dintr-o dată, schimbarea. Iar consortul aruncă o privire temătoare spre tine, încercând să-ți ghicească intențiile. Nu poate rata bombăneala de sâmbătă, când mocheta se încăpățânează să păstreze petele și puful adunat peste săptămână. Desigur, bombăneala se intensifică de două ori pe an, de sărbătorile creștine importante, când fiecare om face curățenia „ca la carte”. Asta înseamnă inclusiv tentativa – mereu eșuată – de a curăța pereții de urmele micuțe ale degetelor care ratează mereu întrerupătorul sau de picturile naive ale aceluiași protagonist, aflat în plină criză a creației.

Vara asta văruim!

Inevitabilul s-a produs! Știa că „draga mea”, „iubirea vieții mele” sau „prințesa sufletului meu” nu sunt arme suficient de puternice pentru a schimba decizia neclintită a stăpânei castelului. Știa foarte bine că acest „văruim” nu este nici pe departe ceea ce urmează să se întâmple. Avea să aibă loc o adevărată revoluție, menită să aducă schimbări radicale în cămin.

Ce-ți veni? Desigur, această întrebare presupune că, anterior, consortul și-a semnat o poliță de asigurare de viață, căci privirea ucigătoare venită razant din colțul celălalt al camerei aproape că-i fu fatală.

-„Property renovations can improve your lifestyle, add to your property’s value and provide an enormous sense of satisfaction.”¹ Un fel de: „am nevoie de o schimbare și o voi face cu voia sau fără voia ta!”.

În acest punct al discuției, consortul înțelept conștientizează că polemica este inutilă, așa că așteaptă avalanșa de toane, sperând să nu trebuiască, la final, să vândă cu totul apartamentul pentru a achita datoriile.

Dacă e schimbare, să o știm și noi!

Mai întâi am evaluat „pagubele” și am identificat nevoile:

Parchet umflat pe holul de lângă baie, datorită excesului de zel al mașinii de spălat, care a găsit de cuviință să dea pe dinafară de vreo două ori. Soluția: am tot auzit că Diego are o categorie de produse Woodstep LVT, care îmbină aspectul natural al suprafeţelor de lemn cu durabilitatea şi rezistenţa pardoselilor de vinil. Mai mult decât perfect, zic! Să alegem un pardoseală rezistentă la apă și rezolvăm o problemă.

5996285554428-lvt-compact-plus-2mm-6010-3-manitoba-kisenterior-01-604x430.jpg

Pereți zgâriați și mâzgăliți, mai ales în camera puștiului. Soluția: tapet, nene! Lavabil, dacă se poate! Camera și modelul. Și uite așa, apartamentul capătă o notă personală, adicătelea, are stil, cum s-ar zice! (Argument folosit pentru a închide gura consortului, panicat de creșterea subită a valorii investiției).

Parchet zgâriat în zona livingului. La cum arată, ai zice că hoardele tătărăști trec zilnic prin această cameră sau că este locul preferat al patinatorilor olimpici. Soluția: parchet laminatcu o garanţie de sistem de până la 30 de ani, cu rezistenţă ridicată la uzură şi deteriorări.

5996285597814-laminalt-padlo-woodstep-glamour-extra-10mm-15300-velencei-szil-enterior-01-604x430.jpg

Apoi, dacă e bal, bal să fie! Să facem schimbarea radicală. Perdelele și draperiile nu au nimic, dar parcă nu se mai asortează cu noile finisaje. Ar merge ceva care să aducă o schimbare rapidă, dar spectaculoasă, gata cusute și ușor de montat. 

5996285596916-fuggony-madagascar-viragos-narancs-pink-enterior-01

Știind că nu-mi plac covoarele, consortul se pregătește să tragă linie listei de cumpărături. Speranța i se năruiește în câteva secunde:

Mamă! Ce bine ar merge covorul ăsta în camera de zi!

5996285563345-szonyeg-tulipo-soft-bordeaux-enterior-01

tulipo_carpet.png

Nu mai auzisem de covoarele Tulipo până atunci, dar prezentarea făcută de Diego dădea al naibii de bine: Gama Soft – Fire dense extra moi, de nuanţe mixte, lungi de 3 cm. Cu mâna tremurândă, consortul redeschide lista de cumpărături, blestemând inventatorii tehnologiei moderne și ai internetului. Văzând că încă nu am plecat din fața calculatorului, aruncă o privire peste umărul meu să vadă ce-mi mai dorește inimioara, pregătit să pună, totuși, piciorul în prag.

Ce naiba mai faci acum?

Oups! Mă furase peisajul! Pe pagina de Facebook Diego România, găsisem jocul meu preferat: să caut diferențele dintre două camere identice, decorate în stil Diego, evident. De teamă să nu mă trezesc cu cablul internetului tăiat bucățele, am clipit din gene și am spus mieros, închizând device-ul devenit măr al discordiei:

Cred că…asta e tot.

Nu eram foarte convingătoare, așa că m-a tras repede după el în bucătărie, la sfat. Suma investiției noastre depășea bugetul.

La ce renunțăm?

Nu renunțăm!

Îmi mai arată o dată cifrele care formau suma finală. Îi zâmbesc ca și cum tocmai scoteam asul din mânecă. Bine, nu asul, ci cardul de fidelitate.

klubkartyas_fiu_ro.jpg

Au o soluție rentabilă. Cardul ăsta de fidelitate îți aduce promoții speciale și reduceri de până la 50%. Pe lângă ofertele personalizate, faptul că ai card, îți garantează accesul la o serie de servicii Diego unice.

Alt card de cumpărături?

Nu e card de cumpărături! De fapt, poți nici să nu cumperi nimic, doar să-l faci ca să primești ofertele lor specializate. Pe de altă parte, ia uite câte dintre produsele alese de noi au eticheta cu reducere la fidelizare?

Până s-a dumirit el, am și completat formularul de pe site. 1 minut.

Ca să faci o treabă bine, musai să o faci tu însuți!

images (1).jpg

Lumea zice că Napoleon a aruncat vorba asta înțeleaptă. Dar eu parcă pe tata l-am auzit de vreo câteva ori, hotărât să ne învețe a ne descurca singure în cât mai multe situații. Acum, e drept, chiar proiecte de amenajare interioară nu am făcut și nici nu sunt specialist în domeniu. (Tata ar zice acum că degeaba am făcut facultate, dacă nu sunt în stare să fac niște lucururi atât de simple ca…lipirea tapetului!). Specializare n-oi avea, dar sigur am ambiție! (Plus că angajarea unui specialist însemna ridicarea sumei la un nivel apropiat de o explozie, ce s-ar fi soldat, neîndoielnic, cu un divorț.)

Partea bună e că ne-am decis ce vrem. Prima etapă a fost atinsă cu succes. Pasul numărul doi – ne-am hotărât să înfiripăm o relație cu Diego, că pare de încredere. Ca să o pecetluim, am consimțit la eliberarea cardului de fidelitate. Mai avem un pas până la a ne apuca de lucru: să ne documentăm temeinic. Do-It-Yourself presupune întâi să afli acel Know How! De unde să afli, dacă nu tot de pe site-ul „vrăjitorului de stil”?

11

Și dacă te împotmolești, ai și un consilier care să-ți dea o mână de ajutor, plus o cafea din partea firmei, ca să meargă discuția! Ai nevoie de alte servicii? Diego, tot drăguț:

servicii

Sfaturi pentru cei ca noi

Este foarte important să știi ce îți dorești! La fel de important este să știi de unde să obții ceea ce îți dorești. Ne învârtim în jurul a două coordonate esențiale când vine vorba de amenajarea interioară: calitatea și prețul. Cum nu cred că intenționați să faceți acest lucru din nou mai devreme de 10 ani, e bine să alegeți din start ceea ce oferă rezistență, confort și stil locuinței voastre. Ceea ce te face să te simți cu adevărat acasă!

Sfaturi mai multe ar fi mai potrivite DUPĂ ce se încheie nebunia schimbării. Până atunci…

12968749_1187140077986105_1135828674_n

…………………………………………………………………………………

Spring SuperBlog-ul ăsta 2016 îmi dă idei, de mână cu Diego! O să-mi scoată consortul PC-ul din priză! 😉

¹ Sursa: https://www.aussie.com.au/home-loans/home-loan-resources/renovating-guide/good-reasons-to-renovate.html

² Mulțumiri Alinei Gheorghe și Alinei Vrînceanu pentru micile detalii fotografie-suport! ❤

3 răspunsuri la „Home Sweet Home cu Diego

  1. Alexandra aprilie 7, 2016 la 5:00 pm

    Prietenul meu mi-a spus că acum i-e frică să se mai mute cu mine, la ce planuri am. :))

    Fain textul! Succes! :*

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback:SuperBlog | Proba 14. Fii propriul tău specialist în finisare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Comentator Amator

„Viata nu are subtitrare, ori o intelegi, ori nu…” – Wolf Wildfire

Madmoiselle Sarcastique

Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu!

Paul's Blog

Beatus homo qui invenit sapientiam

SunLog

blog de informaţii şi diverse alte chestii

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Kaysha

Catch me on the web!

Roxalee's blah blah blog

I was created to create. Please, go deep.

armonie acvatică

scrieri, scrieri...

Anca Balaban Popa Iscu

Viața e atât de frumoasă!

opisicaneagra.ro

Opinii inopinate, frânturi de suflet, poezie și jurnalism online

Illusion's Street

un blog literar de Diana Gole

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

DozaDePoezie

"Viaţa este în altă parte" - Milan Kundera

Joramotive de sărit obstacole

echitaţie în aburi de lapte

%d blogeri au apreciat: