Blog neinspirațional

…despre lupta cu morile de vânt

Nuntă ca la Hollywood? Nu! Ca la Săftica

Postarea aceasta va fi mai ales – dar nu exclusiv –  despre (sau pentru?) femei. Nu pentru că ar sublinia vreo mișcare feministă exagerată, ci pentru că, de obicei, femeile sunt atente la detalii, uneori pâna la obsesie. În același timp, sunt ușor (?) pretențioase, având darul de a-l scoate pe „iubi” din minți sau din limitele cardului de cumpărături.

N-am înțeles niciodată stresul unei nunți, de parcă e o corvoadă să te măriți (de obicei, stresul este tot al femeii), iar fiecare nou detaliu debutează cu un „vai de mine!” și se termină apoteotic cu „nu mă mai mărit!”. Asta de vreo câteva ori, intensificate odată ce se apropie data prestablită.

Ai dat comandă de mărturii?
Eu trebuia? Am crezut că a dat maică-ta!

Sau și mai rău, apare chiar soacra:

Draguță, dar nu se potrivește culoarea asta cu tendințele! Mai bine alegeai o nuanță de mov. Și în piept, eu vreau flori naturale mari! Iar mesele nu sunt aranjate cum trebuie. Nu vreau să stau lângă Popeasca.

Și-atunci, zău își vine s-o apuci pe alte căi și să nu te mai măriți în veci. De aceea, e bine să faci cum te taie capul! E nunta ta sau a altora? Odată ce te-ai convins că e a ta, ia măsuri de precauție și fă din ea cea mai frumoasă zi/noapte din viața ta, o nuntă de poveste, demnă de filmele hollywoodiene (de preferat, comedii!). Când zici „nuntă ca-n filme”, multă lume se așteaptă la ceva extravagant, neapărat costisitor, cu toate lucrurile făcute „ca la carte” fără greșeală. Iar eu vin și spun că e…fundamental greșit! M-aș simți al naibii de plictisită fără elementul surpriză, fără vreo peripeție care să te facă să prevezi apocalipsa în decurs de câteva minute. Nu perfecțiunea trebuie căutată la un astfel de eveniment, ci ceea ce o face memorabilă în primul rând pentru protagoniști.

„Pe vremea mea”… lucrurile erau relativ simple, iar opțiunile destul de limitate. Nu m-a împiedicat să mă simt al naibii de bine, în ciuda „binevoitorilor”, așa că am ce să le povestesc nepoților, când o veni vremea. Cu mintea de acum și cu oportunitățile și avantajele unui salon de nuntă, evident că totul ar fi fost mai ușor.

logo_cropped_resized-1.png

Detalii care fac diferența

O nuntă nu o poți face oriunde! Faci un slalom printre saloane pentru nunți și analizezi cu mare atenție detalii care să te ferească de imprecații și apocalipse.

Stâlpii! Când ți-e hora mai dragă, te trezești îmbrățișând vreu stâlp împopoțănat, ca și cum asta l-ar face invizibil. Și mai rău, trebuie să ajungi musai la nuntă primul și să schimbi subtil locul de la masă, cu tot cu cartonașul cu numele, ca să nu rămâi în spatele stâlpului, riscând să ratezi momente savuroase. Am zis: fără stâlpi!

Salon-Toujours-lAmour-9-250x250.jpg

M-au scos mereu din minți saloanele înghesuite cu locul de dans ca holul de la intrarea în apartament. Zici că nu e nuntă, ci vreo conferință la care nu te aștepți să se ridice lumea de pe scaune să-ți demonstreze abilitățile artistice. Și te trezești că ieși la dans cu perechea, dar de fapt, ești luat pe sus de valul de dansatori înflăcărați care-ți lasă și o amintire dureroasă pe bombeu. Să fie spațiu suficient de larg, ca să simți cu adevărat că „ringul de dans e al tău”.

Salon-Toujours-lAmour-6-250x250.jpg

Fiecare nuntaș a simțit la un moment dat nevoia să ia o gură de aer. Nu cu miros de asfalt, nu în văzul eventualilor trecători, nu în zgomot și praf. Un moment de răgaz, cât să-ți tragi sufletul după o sesiune de dans echivalând cu un antrenament cardio. De poveste ar fi ca acest loc să fie verde și relaxant. Un foișor, poate?

1-salon-nunta-cu-spatiu-verde

Nu ar strica să ai la îndemână un loc de cazare. Mai ales dacă rude îndepărtate (și la propriu și la figurat), nedescoperite încă până la acest eveniment, care se anunță dornici de a prinde și ciorbița de potroace de a doua zi. O bunicuță care are probleme cu tensiunea, un unchi cu varice, niște copii neastâmpărați pe care i-ai vrea sedați culcați mai devreme ca să nu te mai împiedici de ei când deja sunt prea somnoroși să mai găsească o cale de comunicare cu adulții. Poate chiar și pentru tine, dacă vrei să evadezi.

7-salon-nunta-cu-cazare

Mireasa e cea mai specială! Am găsit la Salon du Mariage ceva unic: toaletă specială pentru mireasă! Nu m-am gândit niciodată la așa ceva, dar acum că veni vorba, mai că mi-ar fi prins bine acum ceva anișori:

Vai, dragă, ți s-a rupt rochia!

De fapt, era tivul desprins, de la atâta țopăială. La a treia remarcă identică, apărută consecutiv, am decretat că poate să se rupă rochia cu totul, că e de unică folosință, și să mă lase în pace că vreau să mă distrez! Să fi avut eu locul meu unde să mă pot retrage când aș fi avut chef să tai tivul cu foarfeca sau pe oricare ar mai fi deschis gura să-mi amintească incidentul…

Ei bine, când vine vorba de decor, lucrurile o pot lua ușor razna, pentru că până la urmă, de gustibus…Dar ca să fii sigur că nu dai greș, tragi cu ochiul la tendințele anului: aranjamente florale cu fructe si vegetale, plante pictate, decoruri fără flori pentru masa mirilor sau, dimpotrivă, decor cu flori pentru o nuntă ca-n filme! Dacă ți se potrivește, de ce să nu încerci stilul vintage?

Filmul nunții mele?

Clar ar fi un film american! Cu toate lucrurile la un loc, fără alergătură și cu un wedding planner care să facă totul așa cum trebuie, de la contactul cu fiecare furnizor în parte – fotograf, muzică, decoruri, aranjamente, meniu etc. – la fiecare nebunie sau capriciu (de obicei al miresei). Iar dacă e „de film”, atunci să profităm de oferte:

Un spațiu verde cu decor natural, unde să aibă loc cununia civilă și religioasă în același timp. Scutim timp și energie. Invitații să stea pe scaune albe și să lăcrimeze de bucurie ca martori la uniunea tinerilor însurăței. Nu poate să lipsească piscina din filmul meu! Musai cu vreo peripeție memorabilă legată de acest detaliu. Și cu fotografii superbe de păstrat în album pentru nostalgiile ce vor urma. Nu poți face o nuntă fără focuri de artificii spectaculoase, care să se reflecte și în apa albăstruie a piscinei. Platourile aburinde cu delicii culinare să se plimbe printre invitați, la fel paharele cu șampanie sau alte băuturi…luxoase. Pentru diversitate, merge și un berbecuț la proțap, care să adune invitații vorbăreți în jurul focului. Muzica bună și oameni frumoși. Merge și câte o intrigă pe ici pe colo – savuroase, de altfel – sursă de discuții pentru cei lipiți de scaune. Poate jonglerii cu sticle și shakere realizate de barmani, organizarea unui cocktail-bar ultra all-inclusive. Imagine demnă de un final de film când lucrurile devin clare, fără a pierde din savoarea unei comedii romantice de calitate.

Vrei să ai și tu filmul tău? Am un pont: Salon du Mariage Toujours l’Amour – „le secret pour la vie en rose!”

Salon-Ador-6-250x250.jpg

……………………………………………………………………………………………………..

Mai că m-aș mai mărita o dată! 😉 Deocamdată am derulat filmul Spring SuperBlog 2016, episodul al 13-lea.

 

10 răspunsuri la „Nuntă ca la Hollywood? Nu! Ca la Săftica

 1. Gânduri by Mădă aprilie 4, 2016 la 10:38 pm

  Frumos..am si ras, m-am si emotionat! Ai conturat foarte frumos toata povestioara unei nunti magice! 🙂 ❤

  Apreciat de 1 persoană

 2. Dani Havarneanu aprilie 4, 2016 la 10:59 pm

  Va imaginati de câte nunti au pus-o superbloggerii? Nu mai terminam cu petrecerile doi ani de-acum încolo! Eu m-am autoinvitat deja la trei! :)))

  Apreciat de 2 persoane

 3. Alexandra aprilie 5, 2016 la 6:07 pm

  „amintire dureroasă pe bombeu” :)) M-am regăsit! Mi-e frică de nunți și de dansatul la nunți. Mereu am privirea în jos, să nu cumva să mă vadă careva și să mă invite la o țopăită din aia de să-mi intre picioarele-n fund!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Cristina Chifu aprilie 5, 2016 la 7:47 pm

  „Pe vremea mea” :)))))

  Apreciază

 5. Pingback:SuperBlog | Proba 13. O nuntă ca în filme

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Comentator Amator

„Viata nu are subtitrare, ori o intelegi, ori nu…” – Wolf Wildfire

Madmoiselle Sarcastique

Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu!

Paul's Blog

A blog about anything and everything

SunLog

blog de informaţii şi diverse alte chestii

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Kaysha

Catch me on the web!

Dani Havarneanu

Un blog prea personal

Roxalee's blah blah blog

I was created to create. Please, go deep.

armonie acvatică

scrieri, scrieri...

opisicaneagra.ro

Opinii inopinate, frânturi de suflet, poezie și jurnalism online

Illusion's Street

străduţa mea de iluzii

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

DozaDePoezie

"Viaţa este în altă parte" - Milan Kundera

Joramotive de sărit obstacole

echitaţie în aburi de lapte

%d blogeri au apreciat: