Blog neinspirațional

…despre lupta cu morile de vânt

10 pentru Blogmeet la Golden Tulip

„Provocare: a arăta lacul uliului”.

(proverb bengalez)

Farmecul existenței în găsesc în faptul că aceasta te pune mereu față în față cu tot felul de situații, care mai de care mai inedite. A accepta provocarea înseamnă a-ți depăși propriile limite și, implicit, a evolua. Nu pentru a demonstra celorlalți ceva, ci pentru propria ta stare de bine. Și iată, m-am trezit cu o nouă provocare: să organizez un eveniment de afaceri. Întâmplător sau poate deloc, lucrul acesta se leagă de o discuție mai veche avută cu fete dragi mie: cum să organizezi un blogmeet de succes care să aibă ca rezultat dezvoltarea blogurilor personale, astfel încât ele să poată dubla pasiunea de a scrie cu posibilitatea de a deveni o afacere personală. Evident, grupul de bloggerițe de Bacău fiind destul de heterogen – apropo de nișe, așteptări, disponibilitate etc – au existat mai multe variante, cu plusurile și minusurile lor. A venit vremea să-mi expun punctul de vedere cu privire la acest subiect.

10 ingrediente pentru un eveniment reușit. 

Cuvântul cheie pentru mine este ORGANIZARE. Așadar, am pus pe hârtia virtuală 10 pași esențiali pentru a crea un eveniment… Golden. Golden Tulip!

Pasul 1. Stabilește ce vrei să faci și de ce.

Intenția este de a organiza un blogmeet…altfel. O întâlnire cu seminarii, workshopuri, dezbateri și discuții cu scopul declarat de a se perfecționa, de a evolua după principiul „Learning by doing: Hands on Practice”. Desigur, cu toții citim o multitudine de lucruri despre SEO, despre cum să-ți crești blogul, despre trafic etc. Dar nu vi s-a întâmplat să vă împiedicați de multe ori de lucruri pe care alții le consideră banale?

Pasul 2. Alege cu atenție locația evenimentului!

Experiența celor care organizează frecvent astfel de evenimente mi-a confirmat că există trei lucruri esențiale pentru succesul acestuia: „1. Locația. 2. Locația! 3. Locația!!!”¹ Și dacă tot este imperativ, am început să caut. Îmi doresc mult să le scot pe bloggerițele de Bacău din „zona de confort”. Mai întâi pentru că e importantă ruperea de tot ce înseamnă alte preocupări și lucruri de rezolvat pentru două zile și apoi pentru că vreau ca întâlnirea să aibă un aer…oficial, mai ales prin schimbul de experiență cu alte bloggerițe la nivel național. Unde poate fi mai potrivit decât la București, unde lucrurile par să se miște altfel, chiar și în lumea blogging-ului. Am ales și locul potrivit pentru derularea unui astfel de eveniment: hotel Golden Tulip Times după două criterii infailibile:

 • experiența personală de la Gala SuperBlog 2015 
 • câteva review-uri pentru acest hotel.

intrare

Concluzia?

 • zonă centrală, cu acces la stația de metrou
 • ușor de reperat
 • o gamă largă de servicii (cazare, masă, internet gratuit, dar și alte servicii cu plată: curățătorie, închiriere calculator, fax etc.)
 • 3 săli de conferințe cu lumină naturală și dotate cu echipament specific
 • ambianță plăcută într-o cafenea
 • restaurant cu delicatese culinare locale sau internaționale

Recenziile vorbesc despre amabilitatea personalului, despre camere impecabile și despre prețuri potrivite:

 • Comfortable, clean and friendly
 • Good all round business hotel.
 • „Good standard business hotel. Decent sized room. Pleasant staff.”²

Centrul de conferințe de la etajul 9 este destul de ofertant. Fiecare dintre cele trei săli – Belvedere, Ronda sau Panorama – este adaptată tipurilor de evenimente vizate: traininguri, seminarii, prezentări și work-shop-uri, conferințe de presă, coctailuri, lansări de produse, simpozioane. Adică perfect pentru ceea ce-mi doresc.

Pasul 3. Data și durata

Două zile de activități și discuții sunt suficiente. Evident, se impune o discuție prealabilă cu grupul de bloggerițe pentru a verifica disponibilitatea lor, fără a suprapune evenimentul cu altele importante. Faptul că hotelul oferă condiții excelente de cazare este un avantaj.

Pasul 4. Invitați 

Dacă vrem să facem un lucru de calitate, trebuie să ne bazăm pe oameni care ne pot sprijini în acest sens. Invitații vor fi dintre cei consacrați în domeniu, abilitați să ofere cele mai bune informații în acest sens. Nu trebuie neglijați sponsorii. În afară de faptul că vorbim despre vizibilitatea reciprocă, ei sunt mereu responsabili cu buna dispoziție prin micile surprize pe care le pun la cale.

Pasul 5. Planul detaliat al activităților. 

Programul trebuie să fie bine pus la punct, chiar dacă trebuie să fii atent și la elementele surpriză. Până la urmă, spontaneitatea este una din calitățile unui bun organizator. Ce am în minte?

Prima zi va fi dedicată unui seminar despre eficientizarea blogului și dezvoltarea acestuia, urmat de o sesiune de discuții, întrebări sau/și dezbateri menite să clarifice, individualizat, o serie de aspecte. Cea de a doua zi va fi dedicată workshopurilor, astfel încât bloggerițele să descopere Dos and don’ts. Foarte importante vor fi concluziile la finalul acestor activități.

Pasul 6. Atenția la detalii. 

Este foarte importantă atmosfera creată la un astfel de eveniment. Iată ce consider „a must”: aer conditionat, echipamente specifice – videoproiector, flipchart, copiator, fax etc., izolarea fonică, accesul la internet. Atmosfera trebuie să fie relaxantă, activitățile se vor derula pe un fond muzical. Este absolut necesar ca staff-ul să fie cooperant și să cunoasă detaliile programului, pentru confortul participanților.

Pasul 7. Stabilirea bugetului

Poate unul dintre cele mai importante aspecte ale organizării unui eveniment de o asemenea amploare. Cu siguranță se impune o taxă de participare.

Pasul 8. Pauze de cafea și mesele principale

Un eveniment care se respectă urmează toți pașii necesari. Pauzele de cafea nu trebuie să lipsească, iar mesele principale pot fi asigurate de restaurantul hotelului.

Pasul 9. Fotografiile

Nu este cazul să te zgârcești acum! Un fotograf profesionist va ști exact ce să momente să imortalizeze. Ai nevoie de imaginea perfectă a unui eveniment „de aur”!

Pasul 10. Popularizarea evenimentului

Ca de obicei, evenimentul va fi creat și în virtual, pe paginile de socializare, cu logo-ul potrivit și cu invitația la participare. Cu siguranță, bloggerițele vor scrie despre el, mai ales dacă li se formează o impresie pozitivă.

Nu este ușor să orgnizezi un eveniment în București. Dar până la urmă tocmai în aceasta constă provocarea: să te lupți cu limitele, cu dificultățile, cu incertitudinile, iar la final să savurezi momentul unei reușite!

……………………………………………………………………………

Oare Claudia cum se descurcă cu Spring SuperBlogul 2016? 😀

¹ sursa: http://paulsoll.com/blog/10-pasi-pentru-un-eveniment-de-succes

² review-uri preluate de pe TripAdvisor

 

6 răspunsuri la „10 pentru Blogmeet la Golden Tulip

 1. alma nahe martie 30, 2016 la 11:16 pm

  Claudia se descurcă!!! 🙂 Și ne are și pe noi pe cap.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Alexandra aprilie 5, 2016 la 6:10 pm

  Eu n-aș vrea să fiu în pantofii Claudiei. Cred că mi s-ar încreți părul! :))

  Apreciat de 1 persoană

 3. Pingback:SuperBlog | Proba 11. Rețeta unui eveniment de afaceri reușit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Comentator Amator

„Viata nu are subtitrare, ori o intelegi, ori nu…” – Wolf Wildfire

Madmoiselle Sarcastique

Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu!

Paul's Blog

Beatus homo qui invenit sapientiam

SunLog

blog de informaţii şi diverse alte chestii

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Kaysha

Catch me on the web!

Roxalee's blah blah blog

I was created to create. Please, go deep.

armonie acvatică

scrieri, scrieri...

Anca Balaban Popa Iscu

Viața e atât de frumoasă!

opisicaneagra.ro

Opinii inopinate, frânturi de suflet, poezie și jurnalism online

Illusion's Street

un blog literar de Diana Gole

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

DozaDePoezie

"Viaţa este în altă parte" - Milan Kundera

Joramotive de sărit obstacole

echitaţie în aburi de lapte

%d blogeri au apreciat: