Blog neinspirațional

…despre lupta cu morile de vânt

5 lucruri despre un blogmeet de succes

Fiecare om, dacă este atent, are în viaţă o întâlnire care îl marchează, poate chiar mai multe. Dar o întâlnire revelatoare are sigur fiecare om, o întâlnire care te ajută să te descoperi, să te cunoşti, să fii.

Chris Simion în Ce ne spunem când nu ne vorbim

12376712_1084887758196333_2600743454840742128_n

Dincolo de scopul/scopurile declarat/e ale unui blogmeet, cel mai important lucru rămâne să cunoști oameni care să te ajute să te redescoperi sau să te reinventezi pe tine însuți/însăți. Dacă nu, o astfel de întâlnire este inutilă și nu depășește granițele unei „adunări” de oameni, ce poate trece foarte ușor drept superficială, mai ales dacă apar și invidioși. Mă gândesc, însă, că dacă a existat #blogmeet1, #blogmeet2, #blogmeet3 și chiar #blogmeet 4, trebuie să existe și beneficii directe, unele vizibile imediat, altele poate apar ulterior. Au fost întâlniri de succes? Fiecare dintre participante poate răspunde potrivit propriei percepții. Firește, se ajunge greu la un numitor comun, mai ales când e vorba să se întâlnească 22 de femei, fiecare cu pricipiile sale, cu ideile sale, cu viziunea sa.

Cu toate acestea, iată 5 lucruri care pot măsura, dacă nu succesul, măcar eficiența unui blogmeet (băcăuan).

#1. „Vorbe în online, fapte în offline – cum zicea Daniel-san (zis Botea) odată. Descoperi că dincolo de tema, coverul sau imaginea de ansamblu a blogului, se află CINEVA. Cu o poveste sau mai multe, cu personalitate, cu vise, cu un job, cu o familie, cu o viață. Da, blogurile sunt vii pentru că in spatele lor se află oameni, de cele mai multe ori, minunați, inteligenți, ambițioși.

#2. O atmosferă destinsă, suprinsă în imagini-amintiri. Cât de des se întâmplă ca în mediul virtual să se nască unele conflicte, tocmai pentru că online-ul este sec? Oricâte semne grafice ar inventa cineva, nu pot suplini elementele nonverbale sau paraverbale ale unei discuții. O virgulă lipsă sau pusă aiurea poate genera un întreg dezastru în comunicare. Textul scris lasă loc interpretărilor de orice fel mai ales când imaginația este bogată sau când NU cunoști interlocutorul. (Aici mai avem de lucru, nu-i așa?) Față în față lucrurile stau altfel.

#3. Micile bucurii ale momentului. Deși aș vrea să cred că nu reprezintă cea mai puternică motivație pentru a participa la blogmeet, nu pot să nu recunosc că micile cadouri aduc un zâmbet larg pe chipurile participantelor.

poza2.jpg

Cu mândrie recomand Fresh Din Mere de Itești! Delicioasă băutură, indiferent în ce formulă o preferi: mere simple sau mere cu morcov. Despre dulceața naturală Mica Ilinca 1983 abia am aflat cu această ocazie, dar borcănelul s-a dovedit prea mic pentru degustări! Frumusețea înseamnă ceea ce se vede, dar și ceea ce simți, așa că de la Oriflame pentru tine – Life and Style bloggerițele băcăuance au primit spre testare produse cosmetice, dar și produse Wellness. Evident, când este vorba despre cosmetice, unele intră în fiblirație, așa că mai bine să fie „de firmă”: Farmec -Gerovital, HerbagenMelkiorBeauty Barometer sau Miki Bio Skin. Și pentru ca frumusețea asta să fie desăvârșită, musai niște servicii de calitate: Oana Nechita Make-Up Artist, Monroe Studio, Salon Masaj Terapeutic Oana Manoliu.

Bonusul a fost câte un Secret Santa: incitant, amuzant și plin de surprize. Cu tot cu brad, frumos ornat de gazde,  Antique Cafe.

20151219_135535

#4. Se nasc discuții serioase. Dacă tragi linie, după glume, poze, râsete, cadouri, chipuri fericite sau vorbe aruncate, râmân fapte. Unele devin proiecte, altele- acțiuni importante pentru noi sau pentru cei din jur.

Anca Balaban Popa Iscu – mi-a părut mereu un bun organizator. De fapt, ea este inițiatoarea întâlnirilor la Bacău. Ceea ce face ea cu organizația pe care o reprezintă, AICR, mi-a demonstrat că e o femeie deșteaptă, atentă la nevoile comunității din care face parte.

Roxana Neculcea – deși foarte ocupată cu micile (și marile) afaceri personale, este o femeie complexă. Blogul este un jurnal de mămică, activitatea ei profesională o arată puternică, dar își face timp și pentru cauze nobile (am alergat împreună pentru spitalul copiilor!).

Adina (și atât) – este fashion and cosmetics addict! Veselă, cochetă, discretă și cu un zâmbet uriaș. Am avut ocazia să stăm de vorbă mai mult dincolo de spațiul virtual, să punem țara la cale, chiar dacă doar teoretic și să descopăr un om sincer și direct, adică pe placul meu.

Andreea (Deea) – este un exemplu perfect pentru cum te poate induce în eroare virtualul. Pe blogul ei pare timidă și retrasă. Realul mi-a arătat o altă persoană. Activă, implicată și cu un suflet enorm. Așa ne-am și întâlnit la o acțiune recentă cu caracter social.

Claudia Vasilache – te face să-ți lase gura apă printre lecturi și arome. De câteva ori am tras cu ochiul la rețetele ei, pe care le prezintă atât de atentă la fiecare detaliu, încât întărește ideea că bucătăreala este o artă!

Mihaela Stanciu – experimentează un stil de viață sănătos…altfel. Pentru că un fruct sau o legumă poate avea mai multe proprietăți decât știm sau decât am da importanță.

Elena Chira – este pentru mine un model. Dacă ar trebui să aleg pe cineva să mă lumineze cum poți obține succesul cu afacerea ta personală, nu aș ezita să o numesc! Este omul de la care am multe de învățat! Personal și profesional vorbind.

Cristina Glamour Kay – deși nu am cunoscut-o de la începutul întâlnirilor, „m-am lipit” repede de ea. Și asta tot în contextul unor colaborări în viața reală. Știu că mă pot „folosi” (sic!), profesional vorbind, de spiritul ei jurnalistic, dar și că are un suflet de aur!

Alexandra Enache – cea alături de care am cele mai proaspete experiențe în mediul offline. Aventura Superblog 2015 e numai bună de povestit mai departe spre amuzamentul și deliciul publicului doritor.

Alexandra Huștiu – proaspătă mămică, pricepută într-ale tehnicii și cu spirit de lider.

Daniela – pare blocată între lumi. În realitate, este o femeie cu picioarele pe pământ. Foarte empatică și extrem de dornică să facă bine. Sunt convinsă că acțiunile noastre vor deveni la un moment dat comune. Și aștept cartea aceea pe care a promis că o va scrie!

Alina – ei bine, Alina este just an angel! Mi-e dragă pur și simplu. Sau poate pentru că are un fel al ei de a se purta cu oamenii. Mulțumesc mult pentru darul handmade!

20151223_223610

Sonia – mereu dornică să afle ceva nou despre blogging. Mi-a rămas în minte cu imaginea unei franțuzoaice delicate de la cea de a doua întâlnire.

Core – pasionată de a-și crea propria vestimentație. O prezență plăcută dublată de un suflet pe măsură! (Am aflat ce ai făcut la finalul întâlnirii! 🙂 )

Andreea Ioviță – a fost my „not so secret Santa” 🙂 Mulțumesc!

Ionela Vraciu Chirilă – cumva…al doilea my „not so secret Santa”! Mulțumesc încă o dată pentru cadoul oferit: ședința de make-up cu Oana Nechita, pe care mi-a „donat-o” Ionela după ce tragerea la sorți a desemnat-o câștigătoare!

Evident, încă nu am aflat destule despre toată lumea! Dar ar mai fi ceva timp, nu?

Raluca Pichiu – avem deja o pasiune comună: dansul!

Ioana Lupu – care la 13 ani, abordează pe blog subiecte serioase.

Cristina Pintilie – o adevărată „Miss” a grupului, la prorpiu și la figurat.

Alexandra Ursu – pare pricepută la multe lucruri, ceea ce mă face să o urmăresc cu atenție de acum încolo.

Anca Spulber – mulțumim pentru propunerea de colaborare cu cei de la Profi Smile! 🙂

Suntem o „gașcă”. Fiecare cu preocupările ei, cu gusturile ei, cu visurile ei.

bloggerite-bacau-4-2.jpg

#5. Getting to the next level. Primele întâlniri sunt mereu de tatonare. Ne-am cunoscut, ne-am adunat, ne-am stabilit punctele de interes. Pentru ca un blogmeet să fie „de succes”, este de acum înainte nevoie de altceva. Ceva care să ducă spre construirea unei comunități de bloggerițe profesioniste sau măcar pasionate.

(Va urma)

………………………………………………………………………………………..

Creditul pentru logo și pentru fotografii – Alexandra Huștiu și Roxana Neculcea.

 

10 răspunsuri la „5 lucruri despre un blogmeet de succes

  1. Pingback:December women bloggers meeting Bacău - #BloggeriteBacau4 - Anca Balaban Popa Iscu

  2. Glamourkay ianuarie 2, 2016 la 8:42 pm

    Mă flatezi, Pretty, și zău că nu merit! Te foarte pup și abia aștept să trecem de tatonări și să accelerăm spre „next level blogging” în gașca asta de femei misteaux :)))

    Apreciază

  3. Ella Pop ianuarie 3, 2016 la 8:03 pm

    La multi ani. Un an frumos sa ai plin de bucurie si multa liniste. Nu am fost la niciun blogmeet, cu siguranta ar fi o experienta de neuitat, poate voi avea ocazia sa particip.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Natural ianuarie 7, 2016 la 3:01 pm

    Dupa cum vad, la Bacau Blog Meet se conjuga la feminin 🙂 Spor!

    Apreciază

  5. Pingback:Fete bloggeriţe #BloggeriteBacau4 - Intre lumi

  6. Pingback:Profi Smile – Ce ne învață experiența despre un centru de îngrijire dentară? | Blog neinspirațional

  7. Pingback:Oana Nechita: Portretul unui artist | Blog neinspirațional

Lasă un comentariu

Madmoiselle Sarcastique

Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu!

Paul's Blog

Welcome to my page!

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Kaysha

Catch me on the web!

Roxalee's blah blah blog

I was created to create. Please, go deep.

armonie acvatică

scrieri, scrieri...

opisicaneagra.ro

Opinii inopinate, frânturi de suflet, poezie și jurnalism online

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

DozaDePoezie

"Viaţa este în altă parte" - Milan Kundera

Joramotive de sărit obstacole

echitaţie în aburi de lapte

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi