Blog neinspirațional

…despre lupta cu morile de vânt

Bucurii de octombrie în culori – #bloggeriteBacau3

Trăim într-o lume în care fiecare gonește nebun spre cine știe ce destinație considerată importantă. Suntem absorbiți de probleme, întunecați de posibilitatea unui eșec sau a unei dezamăgiri, preocupați de un viitor încert, încât uităm să savurăm clipa prezentă. Dacă ai noroc, cineva te oprește din toată alergătura asta cu o bătaie ușoară pe umăr: „Ia o pauză! Relaxează-te! Bucură-te de lucruri mărunte!”

Da, eu am avut noroc. Am dat peste Anca. Inimoasă, cu inițiativă și extrem de sufletistă. Ea m-a bătut pe umăr și m-a invitat în comunitatea bloggerițelor din Bacău. Acum, când mă gândesc la cât de timid a debutat prima întâlnire, aproape că nu mai recunosc personajele. Stânjeneala a devenit lejeritate, amabilitățile s-au transformat în prietenii ce promit a fi durabile și am descoperit că avem atât de multe lucruri în comun, deși suntem cu toatele atât de diferite.

Cea de a doua întâlnire a însemnat deja că formăm o comunitate. Am stabilit niște „reguli” ale bunului simț și câteva coordonate ale activității noastre. Lucruri serioase, dar și multă voie bună. Departe de gândul de a promova neapărat ideea unui feminism exacerbat, am găsit că e distractiv să inventăm un dress code al fiecărei întâlniri, fără a transforma sugestiile în obligații împovărătoare. Și pentru că trebuie să ia cineva frâul în mâini, fetele cu idei și inițiativă, au demarat acțiunea „Blogmeet no.3”.

12074493_1056022104416232_3219800780535384868_n

Cartea de vizită a unei comunități care se respectă o reprezintă organizarea. Roxana găsește mereu locurile cele mai potrivite. Ca decor, ca atmosferă, ca oameni. Ea însăși este o fire foarte plăcută și afli repede că, deși este o femeie de afaceri cu un program extrem de încărcat, se relaxează cu ușurință când se află într-o companie plăcută. Adina este responsabilă cu surprizele. De fiecare dată, plăcute! Și asta nu pentru că altfel nu am putea să ne întâlnim, ci pentru că ea știe că micile atenții înseninează ziua unei femei. Alina este un înger! Evident, nu mă las înfluențată de faptul că am tras unul dintre biletele câștigătoare la tombola-surpriză! 🙂 Ci pentru că este o prezență delicată, care rezolvă lucrurile din umbră, fără a aștepta ceva în schimb. Multe din micile bucurii ale zilei de sâmbătă, 10 octombrie, i se datorează.

Pentru fiecare dintre cele 15 fete prezente la blogmeet-ul de octombrie, a fost o zi deosebită. Dar Elena a ales să împartă cu noi un moment special:

12112156_10206026470475514_108554575074767629_n

Așa că i-am cântat La mulți ani, cu un tort improvizat și cu urări frumoase pentru o femeie deosebită pe care o admir pentru felul în care a făcut din blogging o afacere profitabilă.

M-am bucurat să o revăd pe Claudia, care m-a salvat de câteva ori de la câte un impas culinar. Rețete ușoare, explicate pas cu pas pentru gospodine grăbite sau pentru cine dorește să mai diversifice obiceiurile culinare. Deea a descoperit că avem o prietenă comună și am schimbat câteva impresii pe această temă, înainte să plece mult prea devreme de la întâlnire. Sonia – am păstrat imaginea unei franțuzoaice simpatice de la prima întâlnire – mi-e dragă pentru că pune mereu întrebări. Asta face ca întâlnirile noastre să fie constructive și să-și atingă scopul: de a ne dezvolta fiecare, de a afla mai multe despre blogging, despre nișe, despre eficientizare, despre monetizare și așa mai departe. Elena este o artistă. Și o admir pentru creativitate și pentru că reușește să fie mereu ea însăși. (Mi-aș dori ca la un moment dat să pot purta o rochie sau o cămașă „by Core”!) Daniela are, de asemenea, o experiență bogată în diferite domenii și o dorință deosebită de a ajuta oamenii. Știu că vom face lucruri frumoase împreună! 🙂

Bucuria noastră este că această comunitate devine și mai extinsă și că toată diversitatea grupului nu face decât să ne ajute să descoperim mereu oameni și idei. Le-am cunoscut pe Alexandra și pe Cristina-Maria! Două viitoare mămici cu o minte sclipitoare de la care cred că am, de asemenea, multe de învățat. De aici și ideea de a demara proiecte foarte serioase împreună. De altfel, lucrurile se și mișcă deja. 🙂 Am fost fascinată de Mihaela și de percepția ei asupra felului în care trebuie să ai grijă de corpul tău din toate punctele de vedere, pentru o viață sănătoasă. Deși pe Alexandra o știam de mult timp, din intersectările cărărilor virtuale, m-am bucurat să o văd „în carne și oase”. O tânără studentă foarte hotărâtă, care știe să profite de oportunitățile care se ivesc. Cristina mi-a părut ușor timidă, dar am pus-o pe seama faptului că a fost prima dată când a participat la un blogmeet al bloggerițelor din Bacău.

Iată-ne: frumoase, vesele, puse pe fapte mari!

Una peste alta, un eveniment reușit din toate punctele de vedere. Poate de aceea a stârnit și ușoare invidii! 😉

#BloggeriteBacau3 – eveniment organizat cu sprijinul  C-THRU, ElmiplantFamous Luxury Perfumes, Str8SelgrosBacau, Pretty byElenaLupu, Ziaja.

Multumim Beraria cu Noroc  pentru găzduire.

13 răspunsuri la „Bucurii de octombrie în culori – #bloggeriteBacau3

  1. ancabalaban octombrie 16, 2015 la 12:29 am

    Mi-e dor de dvs! V-as invita la Moinesti la o lectura cu public din cartea dvs. Asa de dor imi e! Noroc ca am citit si mi-am imaginat cuvintele spuse, ca si cum asistam la un speech after bloggmeet! Sunteti minunata!

    Apreciat de 1 persoană

  2. vavaly octombrie 16, 2015 la 11:53 am

    ce usoare invidii ca eu am ditamai invidia cand va vad cum iesit voi ca fetele, cochete vesele si puse pe fapte mari. sunteti un exemplu de urmat si o dovada ca lucrurile pot fi si asa, nu doar cu vaicareli si cu aruncat vina. cu oameni ca voi sigur se schimba treburile si se gasesc solutii.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Pingback:#BloggeriteBacau3 – despre fiecare și o ..floare – Alexandra Hustiu

  4. Pingback:5 lucruri despre un blogmeet de succes | Blog neinspirațional

Lasă un comentariu

Madmoiselle Sarcastique

Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu!

Paul's Blog

Welcome to my page!

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Kaysha

Catch me on the web!

Roxalee's blah blah blog

I was created to create. Please, go deep.

armonie acvatică

scrieri, scrieri...

opisicaneagra.ro

Opinii inopinate, frânturi de suflet, poezie și jurnalism online

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

DozaDePoezie

"Viaţa este în altă parte" - Milan Kundera

Joramotive de sărit obstacole

echitaţie în aburi de lapte

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi