Blog neinspirațional

…despre lupta cu morile de vânt

NU înseamnă NU!

Cu greu reușesc să-mi controlez limbajul în legătură cu subiectul violului de la Vaslui. Și asta NU pentru că sunt femeie, NU pentru că sunt mamă, NU pentru că lucrez cu tineri de vârsta fetei, ci pentru că sunt OM, iar toată rațiunea cu care m-a înzestrat Dumnezeu nu este suficientă ca să înțeleg (?!) comportamentul monștrilor de la Vaslui.

Nu obișnuiesc să mă mai uit la știri și nici să le citesc pe internet. Îmi dau o stare de neliniște, de nesiguranță, de disconfort, am senzația că sfârșitul lumii este deja aici și că durează mai mult ca să înțelegem că păcatul originar nu a fost o întâmplare, iar Dumnezeu o fi știut El de ce a alungat omul din Rai. Ieri am dat peste articolul Alexandrei și am simțit cum revolta sparge barometrul. Auzisem de cazul fetei violate de 7 (ȘAPTE!!!!) bărbați masculi din Vaslui, dar nu am vrut să știu mai multe. Spuneți-i indiferență, eu am să-i spun instinct de autoapărare. Nu poate să nu te afecteze o astfel de poveste dureros de reală! Fără să-mi doresc, m-am imaginat în postura ei timp de câteva secunde. Drept urmare, azi-noapte m-au urmărit coșmarurile, astfel că indignarea și revolta concurează cu dorința de a-i vedea pe cei șapte pitici (într-ale minții și ale atitudinii) trecând prin cele mai cumplite chinuri.

“Când femeia spune “Nu”, înseamnă “Poate”, când spune “Poate”, înseamnă “Da”. Și dacă spune “Da”, înseamnă că nu-i femeie!”  Anonim

Sper că anonimul în cauză și-a explicat mai departe afirmația! Evident, mă îndoiesc că este unul dintre citatele „motivaționale” ale vreunuia din tinerii monștrii din Vaslui (presupunând că aceștia au citit ceva la viața lor!). Dar l-am ales pentru că exprimă o mentalitate de veacuri înțeleasă GREȘIT tot de atâta timp. La ce se referă citatul? La femeia pe care o cunoști, lângă care trăiești de o vreme, suficient cât să-i știi metehnele, să-i descifrezi aluziile, să-i accepți jocurile. La ce NU se referă citatul? La relația sexuală! Când o femeie spune nu, înseamnă NU, la naiba! Pot să te călărească hormonii și să-ți chiuie în urechi dorințele animalice timp de 24 de ore încontinuu! Nu înseamnă NU! Dacă ești bărbat, pricepi că nu vrea, nu poate, nu-i place. Ori înveți să o asculți și să o înțelegi, ori alegi varianta be) sau ce). Le știi, nu trebuie să detaliez! Nu faci presupuneri când e vorba despre un NU, mai ales când tipul de relație nu-ți permite asta.

11742886_857103167699823_5503900301879746980_n

Dar la Vaslui a fost vorba despre cu totul altceva! La Vaslui, niște bestii s-au trezit cu chef de sex sălbatic, crezând că este semn al virilității și al bărbăției și s-a întâmplat ca fata să le iasă în cale la momentul (ne!)potrivit! La Vaslui un „amic” cu câțiva ani mai în vârstă a presupus că poate oferi un „sex surpriză” (recunosc, sunt străină de acest concept!), a presupus că fetei îi va plăcea (eventual la final îi va și mulțumi sau va posta pe Facebook cât de mulțumită a fost și-i va face rost de tipe tari, că el singur nu se descurcă), a presupus că fetei îi place umilința și, în consecință, a mai chemat 6 bărbați idioți în ajutor (ori poate nu era sigur că poate duce sexul-surpriză până la capăt singur??). Toți au presupus că fata se preface că leșină, ori că leșinul o fi fost de plăcerea sexului surpriză! Au presupus și că niște țuică aruncată în batjocură peste ea o va face să-și revină și poate să aprecieze altfel „efortul” lor. Un șir întreg de presupuneri, toate greșite, care au nenorocit o viață. Fata aceea nu va mai fi om, indiferent de terapii, de recompense materiale, de relațiile ulterioare.

Să fac și eu niște presupuneri!

Să presupun că fata era curvă. Afirmațiile „blânzilor” și prea-bunilor săteni par să ducă în această direcție. Ei știu mai bine – că doar gura satului e veche de când lumea și nu iese la pensie niciodată – și cu câți s-ar fi culcat ea înainte de orgie și că, evident, nu mai era virgină de multă vreme. De aceea, prea-bunii săteni afirmă fără urmă de îndoială că „tinerii au căzut în plasa unei fete cu o moralitate îndoielnică”, condamnând-o pe victimă, pentru că, nu-i așa, EA ar fi provocat toată tărășenia. Să presupunem că era „provocatoare” – deși la ora 18.30 în miez de noiembrie, mă cam îndoiesc. Să presupunem că i-ar fi plăcut și de individul „amic”. Toate acestea sunt presupuneri grosolane! Nu cunosc nimic despre fata asta, dar tot nu cred că ar fi meritat „surpriza” pregătită ce niște bărbați (?!) care se presupune că au ajuns la vârsta maturității și a responsabilității. Poate ăl de 20 era necopt, da ăl de 27??? Ce scuză jalnică pot găsi – sau măcar unul dintr ei – pentru comportamentul animalic? Animalic am zis?? Nici la cele mai feroce (sic!) animale nu am auzit să se întâmple așa o anomalie! Până și masculii lor își aleg cu grijă femela, dansează în jurul ei, își înfoaie penele sau, mă rog, după caz. Cred, însă, că bestiile de la Vaslui nu au ținut niciodată în mână vreun atlas zoologic (ci doar propriul mădular).

Am să-mi permit, așadar, să continui lanțul presupunerilor.

Presupun că animalele de Vaslui

 • nu știu să facă sex altfel, decât „surpriză”, că nu sunt în stare să atragă și să țină lângă ei o femeie decât dacă o siluiesc,
 • se tem să facă sex singuri, poate victima mușcă, și atunci merg în haită,
 • nu au avut părinți care să le ofere exemple sau să le insufle valori, dovadă atitudinea mamei monstrului de a deschide o campanie de denigrare a fetei pe Facebook, crezând că așa poate șterge faptele ilustrului său fiu.
 • nu au nici educație nici cultură, crezând că e suficient ceea ce au în pantaloni,
 • sunt „copii” întreținuți care se plictisesc de prea mult bine,
 • nu regretă nicio secundă ceea ce au făcut și că, odată lăsați în libertate, vor reitera clipa de plăcere poate cu și mai mare …implicare

Aș mai putea presupune, dar le-am acordat mai mult spațiu și timp decât ar trebui. Nu este vorba despre niciun fel de „greșeală a tinereții” cum s-a afirmat, ci despre un comportament deviant, care nu reprezintă nicio specie de viețuitoare de pe planeta asta. Este vorba despre 7 bestii care trebuie să stea la închisoare după principiul pe care ei însuși l-au invocat:

„Nu merităm 5 ani pentru 5 minute!”

Corect! Eu v-aș da 15! Să v-ajungă! Și să vă treacă cheful de sex surpriză. Și poate atunci o să înțelegeți că NU înseamnă Nu!

11755380_857120404364766_4323076119205473911_n

…………………………………………………………………………………..

Am dat peste o mulțime de articole pe tema aceasta, scrise în cadrul campaniei Nu înseamnă NU.

Reclame

11 răspunsuri la „NU înseamnă NU!

 1. psi iulie 18, 2015 la 4:56 pm

  15 ani, sterilizare chimică și… stai așa, că aș mai avea în tolbă.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Pingback:Despre șapte, Văleni și viol. | Fără titlu

 3. Antoneta Diana Oprea iulie 20, 2015 la 4:42 pm

  15 ani e ….sa zicem …suficient,dar nu de stat la „racoare”,cu cazare si masa din banii nostri ci la munca grea,la munca „de canal” de pe vremurile apuse…si asta dupa ce li s-au indepartat „bijuteriile” cele „pretioase”,ca,dupa cum bine vedem,majoritatea cind scapa,iar li se „ridica” si repeta…

  Apreciază

 4. Pingback:Cum să spui nimic despre ceva și să ai și cititori pentru asta! | Fără titlu

 5. Pingback:Povestea parfumată merge mai departe | Iubesc Viaţa

 6. Spicuiri iulie 22, 2015 la 8:29 pm

  Imi place când dau de articole care nu sunt îmbuibate cu fraze de tipul „dinte pentru dinte…”. E drept ca revolta pe care o simtim cu totii duce instantaneu la astfel de gânduri, dar violenta, ca raspuns la violenta, este mai periculoasa si daunatoare. Nu are efect educativ nici pentru cei în cauza, nici pentru altii.
  Ieri seara am citit despre „febra” ce a cuprins India dupa decesul unei tinere violate într-un autobuz. Într-o tara unde educatia mai are înca mult de lucru, reactia la pedepsirea violenta a agresorilor sexuali a fost: „Data viitoare nu o sa le mai lasam în viata dupa viol”. As vrea sa cred ca am depasit cumva nivelul Indiei, desi…

  Apreciază

  • rudia2014 iulie 28, 2015 la 8:37 pm

   Este foarte clar că varianta „dinte pentru dinte” ne îndepărtează de civilizație! Și mai clar că există legi și că ele trebuie aplicate.
   Problema este că atunci când un astfel de lucru îngrozitor se întâmplă, victimele (directe și indirecte) nu-și pot stăpâni astfel de gânduri. Probabil că și opinia publică este influențată de detaliile care îngrozesc și atunci, primul gând este în direcția unei pedepse violente. De la gând, însă, până la faptă, vreau și eu să cred că este diferență mare!

   Apreciat de 1 persoană

 7. Pingback:NU înseamnă NU! • NU Înseamnă NU! NU Înseamnă NU!

 8. NuinseamnaNu septembrie 26, 2015 la 10:39 pm

  Bună!

  Îți mulțumim pentru participarea în faza inițială a campaniei ”NU înseamnă NU”!
  Articolul tău a însemnat mult pentru noi, dar suntem siguri că a făcut diferența pentru cel puțin o persoană care avea nevoie de încurajare!

  Suntem gata să facem următorul pas în campania noastră, și avem nevoie de ajutorul tău:

  Vrem să construim o comunitate online, pentru ajutorul și susținerea victimelor violenței sexuale. Vrem să alcătuim acolo grupuri de suport private, unde victimele să poată să fie ascultate și susținute.

  Dacă ne ajuți, acesta este doar primul pas, pentru că din această comunitate și prin ajutorul articolelor tale, vom reuși să ajungem la acele persoane care sunt gata să se întâlnească cu noi față în față, și să ne povestească experiența lor: primul grup de suport pentru victime, cel pilot, va fi în București.

  În acest scop am pregătit o serie de teme de interes pentru public și victime, cu informații concrete despre care poți scrie. Scopul ar fi să le spunem tuturor că existăm, și încercăm să facem o schimbare.

  Pentru mai multe detalii, avem nevoie să continuăm să comunicăm cu tine, așa că te-am ruga să te înscrii în lista noastră de e-mailuri, pe care o găsești aici: http://nuinseamnanu.ro/nuinseamnanu-a-ajuns-la-faza-a-doua/.

  Te rugăm să ne susții în continuare, și îți mulțumim pentru tot, pe această cale!

  Echipa NU înseamnă NU

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Comentator Amator

„Viata nu are subtitrare, ori o intelegi, ori nu…” – Wolf Wildfire

Madmoiselle Sarcastique

Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu!

SeptembrieJoi

Oaza pentru fete, cu aventuri de tanara mama

SunLog

blog de informaţii şi diverse alte chestii

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Kaysha

Să nu crezi ce ţi se spune. Să crezi doar ce simţi.

Dani Havarneanu

Un blog prea personal

Roxalee's blah blah blog

I was created to create. Please, go deep.

cristinalincu.wordpress.com/

scrieri, scrieri...

Anca Balaban Popa Iscu

Viața e atât de frumoasă!

opisicaneagra.ro

Opinii inopinate, frânturi de suflet, poezie și jurnalism online

Illusion's Street

străduţa mea de iluzii

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

DozaDePoezie

"Viaţa este în altă parte" - Milan Kundera

Joramotive de sărit obstacole

echitaţie în aburi de lapte

%d blogeri au apreciat asta: