Blog neinspirațional

…despre lupta cu morile de vânt

Lucrurile bune chiar se întâmplă în fiecare zi?

Secretul cu lucrurile bune este să nu le aștepți și să nu le vrei pe toate odată. Lucrurile sunt bune dacă te surprind pe lângă că îți fac bine. Dacă ele s-ar găsi la tot pasul, este posibil să treacă drept aspecte monotone ale unei vieți lipsite de provocări. Gurile rele ar spune că lucrurile bune sunt pentru cei care le merită. Dar eu aș spune mai curând că tocmai de asta sunt bune: că li se întâmplă tuturor! 🙂 Doar să știe să le aprecieze.

 Ce lucruri bune ai vrea să ți se întâmple ție?

Evident, nu mă aștept să îmi spui că ai vrea să câștigi la loto și să te umpli apoi de diferite obiecte mai mult sau mai puțin scumpe până nu mai știi la ce-ți trebuie. Cunosc astfel de oameni care au de toate și pentru care un cadou simplu nu mai are niciun efect pentru că „au de toate”. Nu aș vrea nici să filosofăm despre cât de importantă este sănătatea sau omul de lângă tine (lucruri cu care sunt de acord, de altfel!), pentru că este ceea ce își dorește fiecare dintre noi. Aș vrea să îmi spui despre micile bucurii care îți fac ziua mai frumoasă, munca mai ușoară, sufletul mai încântat.

În general, oamenii sunt preocupați de tot ce este legat de câștigarea existenței. De aceea, sunt stresați, poate frustrați, de aceea, nu găsesc timp pentru sufletul lor. Sunt atât de cufundați în gânduri, încât cu greu se opresc din alergătura zilnică să-și tragă sufletul și să se bucure de… lucrurile bune din viața lor.

Cum ar fi o dimineață prea timpurie, în care ochii refuză să se trezească, fără cafeaua care se face singură la expressor în timp ce tu execuți ritualul zilnic înainte de a merge la muncă? Cum ar fi o zi de sărbătoare fără sutele de mesaje și apeluri primite de la oameni dragi pe telefonul tău mobil? Nu-i așa că adori mașina ta de spălat silențioasă care își face treaba nestingherită în timp ce tu te poți relaxa sau poți petrece momente de neuitat alături de familie? Poate vrei să faci un cadou practic pentru cineva drag, la un preț pe care ți-l poți permite: un cameră foto, un media player, un storcător de fructe? Poate părea un clișeu, dar este foarte evident că tehnologia îți dăruiește două lucruri esențiale: îți face existența mai ușoară și îți acorda timpul necesar pentru a savura momentele frumoase și a te bucura în fiecare zi de ele, așa cum ar trebui. De fapt, asta și vrea să demonstreze noua campanie DOMO: că existența ne este presărată cu mici bucurii și că în fiecare zi ni se întâmplă lucruri bune.

 

6 răspunsuri la „Lucrurile bune chiar se întâmplă în fiecare zi?

 1. RaduThor decembrie 28, 2014 la 6:31 am

  Şi ploaia, zăpada, o rază de soare, o dimineaţă mohorâtă, toate fac parte din bucuriile vieţii. Aah, da şi o mulţime de chestii care ne fac viaţa mai uşoară, fără valuri. Mult succes!

  Apreciază

 2. Adriana decembrie 28, 2014 la 8:13 am

  N-as vrea sa vorbesc de toate momentele minunate, mici şi banale ce mi se intampla zilnic şi pe care am invatat sa le ador, pentru ca in tineretea mea zbuciumata am vrut şi eu tot şi deodată, dacă se putea. Ei, nu-i chiar asa. E suficient sa ti se ia gazul 2 ore intr-o zi geroasa şi mângâi centrala la final, ca pe o tovarasa pretioasa sau te bucuri ca ai avut inspiratia sa ai şi plita electrica pe langa aragaz, altfel aştepţi mult şi bine o mâncare caldă. Nu sunt dependenta de tehnologie, dar asta se pare la nivel teoretic şi evolutiv, caci filtrul, electrocasnicele şi laptopul imi sunt indinspensabile. Restul..telefon, tablete, etc…mofturi. AH, ŞI INCĂ CEVA…asa articole publicitare sa tot citesc. Mă bucura blogul tau….ne-inspiraţional, e o gura de aer proaspăt..

  Apreciat de 1 persoană

  • rudia2014 decembrie 28, 2014 la 9:39 am

   Cred că fiecare dintre noi avem momente când ne-am dori tot deodată. Probabil cu timpul, lucrurile se mai așează. 🙂
   Mulțumesc de trecere și apreciere! ❤
   Articolele publicitare sunt mai reușite când cerința este una care să invite la creativitate. De aceea, apreciez Blogal Initiative 🙂

   Apreciază

 3. illusion decembrie 28, 2014 la 8:22 am

  Speaker motivaţional trebuia sa te faci!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Comentator Amator

„Viata nu are subtitrare, ori o intelegi, ori nu…” – Wolf Wildfire

Madmoiselle Sarcastique

Un suflet singur trăiește bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu!

Paul's Blog

Welcome to my page!

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

Kaysha

Catch me on the web!

Roxalee's blah blah blog

I was created to create. Please, go deep.

armonie acvatică

scrieri, scrieri...

Anca Balaban Popa Iscu

Viața e atât de frumoasă!

opisicaneagra.ro

Opinii inopinate, frânturi de suflet, poezie și jurnalism online

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

DozaDePoezie

"Viaţa este în altă parte" - Milan Kundera

Joramotive de sărit obstacole

echitaţie în aburi de lapte

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

%d blogeri au apreciat: